MSC begon goed aan de wedstrijd maar toch was de eerste kans voor Genemuiden. Een lange bal, het handelsmerk van Genemuiden deze middag, bereikte de spits maar door goed ingrijpen van keeper Arjan bleef een vroege achterstand achterwege. Daarna ging het gelijk op waarbij MSC naarmate de tijd verstreek de betere kansen kreeg. Eerst kopte “huurling “Mihran op de lat en goed doorlopen van David zorgde voor een klutsbal die de keeper maar ternauwernood uit zijn doel tikte. Na circa 30 minuten gebruikte Mihran goed zijn snelheid op een lange uittrap van keeper Arjan, passeerde de eerste verdediger maar werd door de laatste man in de heupzwaai genomen: penalty. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Fabian. Nog geen vijf minuten later kon MSC weer juichen want een goede aanval over rechts werd van dichtbij ingeschoten door wederom Fabian. Wat een luxe voor A2: een 2-0 voorsprong tegen de koploper.

De tweede helft stond in het teken van het vasthouden van de voorsprong want dat Genemuiden niet blij was met deze achterstand is een understatement. De eerste 15 minuten drong Genemuiden wel aan maar de MSC achterhoede onder leiding van Emiel en Frederik gaf geen krimp. Grote kansen waren er niet voor Genemuiden en als er een bal doorslipte was Arjan paraat. MSC kwam nog maar zelden in de zestien van Genemuiden want de meeste aanvallen werden al in de kiem gesmoord.

Na 20 minuten een aanval over rechts van Genemuiden en tot ieders verbazing valt de afzwaaier van de aanvaller in de uiterste hoek 2-1. Nog niets aan de hand denkt iedereen maar binnen vijf minuten stond de 2-3 op het bord. Niet opletten, paniek, ongeorganiseerd, wat het ook geweest is, Genemuiden scoort makkelijk uit twee corners.

MSC is niet meer bij machte als gevolg van vermoeidheid en blessures ( Wessel en Hans al uitgevallen, Carmello, Maarten en Jurriën lopen “moeilijk” ) om de wedstrijd te laten kantelen. Ook Genemuiden vindt het wel best, de winst is binnen en volgende week kunnen zij kampioen worden.

Al met al een goede wedstrijd van de A2 met een goede instelling en veel strijd, geleid door een prima scheidsrechter, maar uiteindelijk zonder punten. Misschien volgende week tegen Olde Veste.