Het team van de “multidisciplinaire duizendpoot” trainer Roel Kalsbeek en elftalleider Klaas Rispens was zaterdag 11 november “elftal van de week” . B3 speelt in een pittige klasse met veelal B2 teams en doet het eigenlijk verrassend goed gezien de 5e plaats die ze nu bezetten en ondanks het feit dat B3 overwegend uit 1e jaars bestaat. Qua uitstraling, met warming-up shirts dankzij de sponsoren “Lexic notarissen en Houben mediation” en een professionele voorbespreking in de “Plaza”, doen deze jongens niet onder voor de standaardteams. Opvallend in dit team is de aanwezigheid van keeper Chinmay Brahme uit India. Chinmay is dankzij een uitwisselingsprogramma van de Rotary club in Nederland aanwezig en logeert bij Hans ter Braak. Trainer Roel Kalsbeek is zoals al eerder gezegd een doenerige “multifunctional” die meer dan 20 jaar actief is binnen MSC. Hij haalt inspiratie uit het “juist niet” begeleiden en trainen van standaardteams. Het doet hem veel plezier als jongens die niet zijn geselecteerd in een 1e team ook progressie boeken en zich ontwikkelen als voetballer “en als mens”. Dit laatste was ook goed te zien in de wedstrijd tegen het hoger (2e plaats) geklasseerde Olympia’28 waarbij de ploeg uit Hasselt zich liet gaan via ruw spel en onsportief gedrag jegens de scheidsrechter. MSC-Antaris B3 bleef gedisciplineerd en beheerst voetballen. Een compliment waard! Als voorbeeld van iemand met een positieve instelling noemen we Jimmy Schoemaker; hij bezoekt trouw de training is een waardevolle speler voor dit team.
Het begin van de wedstrijd, onder moeilijke winderige omstandigheden, was voor MSC. Ondanks 3 kansen scoorde toch Olympia de 0-1. MSC was gevaarlijker en loerde op foutjes in de buitenspelval van de tegenstander. In de 17e was het dan toch raak. Demi van Lier tikte de bal beheerst in het doel:1-1. Olympia’28 wankelde en was duidelijk even van slag. MSC profiteerde hiervan via een fantastisch doelpunt van de verder goed spelende Daan Jalving . Buiten het strafschopgebied haalde Daan verschrikkelijk hard uit en voordat de keeper er erg in had plofte de bal snoeihard in het dak van het doel:2-1. MSC leek de wedstrijd te beheersen totdat vlak voor de rust Olympia’28 uit een scrimmage toch gelijk maakte:2-2.
In de rust gaf Roel Kalsbeek aan vooral goed in de posities te blijven en niet mee te gaan in het fysieke spel van Olympia’28.
De 2e verliep moeizaam van beide kanten en was meer een “strijd” dan een goede voetbalwedstrijd. Scheidrechter Schoemaker had het dikwijls niet makkelijk met pratende en mopperende “Olympiërs”. MSC hield moeizaam stand tegen een steeds sterker wordende ploeg uit Hasselt, ondanks dat er een aantal “man meer” situaties waren dankzij de “5 minuten straf”. Maarten Heetla en Frank Takens speelden een “berepartij” en verdiend sleepten de mannen van Kalsbeek en Rispens een gelijkspel uit het vuur.
De foto’s van deze middag zijn inmiddels te bekijken in Kees Veelo’s fotogalerij.