De eerste helft waren beide ploegen nog redelijk aan elkaar gewaagd. Er was door de leiding wat onderzoek gedaan naar de tegenstander en onze spelers waren gewaarschuwd voor de afstandschoten van GAVC.  Het eerste kwartier was het dus elkaar aftasten. Maar al snel bleek dat de kansen vooral voor MSC waren. Eigenlijk heeft GAVC in de eerste helft maar een halve kans gehad. Hulde wederom aan de hard werkende verdediging. MSC creëerde zelf verschillende goed uitgespeelde kansen. Met name door het midden werd vaak snel en goed gecombineerd. Toch duurde het bijna een half uur voor het eerste doelpunt viel.  Een uittrap van de wederom sterke keepende Wouter ‘laat maar komen die afstandschoten’ Been kwam direct bij Marcel de Ruijter, die geen seconde aarzelde: 1-0. Dat was loon naar werken vlak voor de rust en MSC ging met een goed gevoel de kleedkamer in.
 Onmiddellijk na de rust leek het heel even of GAVC orde op zaken zou stellen. Maar die illusie was snel voorbij. Guido kwam door op rechts en gaf vlak voor de achterlijn de bal een curve richting doel, waar de achterover vallende keeper van GAVC niet meer bij  kon: 2-0.  Dat was natuurlijk een stevige klap voor GAVC. En MSC bleef uitstekend voetballen. Het intelligentste doelpunt van de wedstrijd was wat mij betreft het doelpunt van Rob Kolenbrander. Op zo’n dertig meter van het doel zag hij de keeper een paar meter te ver voor zijn doel staan en met een zeer beheerste en goed geplaatste lob was het weer raak: 3-0. Waar hadden we dat ook al weer eerder gezien? Oh ja, Lars Padding vorige week tegen Flevo Boys. Het volgende doelpunt kwam na een wederom goed uitgespeelde aanval. Lars Padding maakte het af: 4-0. Daarna een snoeihard afstandschot van Marcel hoog in de hoek: 5-0. En ook het laatste doelpunt was van Marcel: 6-0. Deze jongen heeft het bijna allemaal: snelheid, handigheid, techniek, doorzettingsvermogen, spelinzicht en een uitstekend schot. GAVC maakte vlak voor het einde nog een doelpunt dat werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat was een – weliswaar terechte – maar beetje late beslissing van de verder uitstekend leidende scheidsrechter. Het was ook wel een beetje sneu voor het sportieve team van GAVC dat tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanliep en een doelpuntje wel had verdiend.
MSC C1 – GAVC C1: 6-0. MSC koploper in de competitie. Vasthouden nu. Maar met dit team met een grote T gaan we zeker nog mooie dingen beleven.

Tekst: Frans M. Donders
Foto’s: Yvonne Zomerdijk