Zaterdag was het de beurt aan de junioren van MSC-Antaris C2 in de rubriek “elftal van de week”. Dit betekent extra aandacht voor dit team via fraaie foto’s van Kees Veelo en publicatie op de site en bij omroep Meppel TV. Trainer van C2 Alfred Vink is een fanatieke ex-Alcideaan die in zijn verleden altijd het voetbalplezier heeft opgezocht. Vandaar ook dat hij wisselde van club. Alfred vindt het belangrijkste dat zijn jongens plezier hebben in het spelletje voetbal. Hij tekent hierbij aan dat dat plezier mede afhankelijk is van het resultaat. De C junioren, zowel C1 als C2, hebben aan het begin van dit seizoen veel blessures gekend waardoor dikwijls spelers 2x op een zaterdag het MSC tenue aan moesten trekken. Alfred noemt oa Michael Snijder en Sebastian Kroll alszijnde pas herstelde C2 spelers. Niet zelden werden pupillen uit de D categorie opgeroepen om het team aan te vullen. Alfred zegt dit zeer te waarderen en beloont dan ook iedere “invaller cq aanvuller” na afloop van de wedstrijd met een consumptiebon. Een sympathiek gebaar zij het dat vanaf heden de bonnen allen maar op de trainingsavonden kunnen worden ingeleverd……….
Het begeleidingsteam van C2 bestaat verder uit Wim Snijder en Wil Agaatsz. De zoons van beiden, Hugo en de al eerder genoemde Michael, zijn vaste C2 krachten. Vanwege de “veldproblemen” moest zaterdag worden uitgeweken naar veld 3 op het Alcides terrein. Dit betekent een eind lopen vanaf het vertrouwde MSC bastion. . De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Noordscheschut C2 was op papier een match om aansluiting met de subtop te krijgen cq te houden.Het wedstrijdbeeld is er een van gelijkwaardigheid; zij het dat Noordscheschut technisch gezien een overwicht had. MSC compenseerde dit via een goede passing en snelle counters. Uit een van die counters kwam dan ook de 1-0 via de voet van invaller Jesse Koch. Dit was het sein voor Noordscheschut om de zaken naar zich toe te trekken. MSC liep wat achter de feiten aan en vlak voor rust kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord:1-1.Alfred Vink sprak pittige woorden in de rust om de jongens scherp te houden ; MSC dreigde de wedstrijd uit handen te geven.Direct “na de thee” nam MSC het heft weer in handen wat leidde tot een snelle aanval in de 3e minuut waarbij Albert Jan Steendam in het strafschopgebied werd neergehaald. Arjan Mulder benutte dit buitenkansje: 2-1!.
Het verdere verloop vd 2e helft is spectaculair te noemen en vertoont een voor MSC dramatisch verloop. Counters leverden in de 10e en 20e minuut een 3-2 achterstand op. De beloftevolle invaller Silvain tekende in de 30e minuut met een fraai schot voor de verdiende gelijkmaker. Dat Noorscheschut uiteindelijk toch met de zege via een doelpunt in de 33e minuut er vandoor gaat heeft MSC toch aan zichzelf te wijten.Teleurstelling om het resultaat overheerste toch even de stemming na afloop. Kees Veelo bracht daar gelukkig verandering in: zie de fotoreportage in de fotogalerij!