Vandaag trad het jonge team van Bernard Koning aan tegen het fysiek sterke Beilen.Een wedstrijd waarin de gemoederen met name bij de begeleiders van Beilen zo nu en dan hoog opliepen.Na een vlotte aanval van MSC was het Beilen wat gelijk het initiatief nam. Met lange ballen vanuit de achterhoede werd de verdediging van D1 behoorlijk op de proef gesteld. Dit resulteerde in de 5e minuut in een doelpunt voor Beilen. Een zware domper, maar MSC herstelde zich goed en kreeg meer grip op het spel van Beilen. In de 14e minuut was het Bart die bij een snelle uitbraak net naast schoot. Er werd meer druk gezet om de lange bal uit het spel van Beilen te halen. Na goed storend werk van Marcel was het Jille die van ca 20 meter uithaalde. Via een tegenstander belande de bal op de lat. Toch bleef Beilen komen met gevaarlijke uitvallen. Een zeer attent keepende Ewout hield MSC in de strijd.
Voor rust kreeg MSC toch nog een mooie kans. Een prima schot van Marcel werd goed gepakt door de keeper van Beilen. Nadat Ewout een vrije trap van Beilen prima stopte was het tijd om te rusten.
In de rust heeft Bernard de heren goed op het hart gedrukt om meer druk te zetten op de verdediging van Beilen om zo de gevaarlijke counters uit hun spel te halen.Na de pauze was het gelijk raak. Na een mooie combinatie op het middenveld werd Robert in stelling gebracht en hij maakte dit koelbloedig af: 1-1. Lang duurde de feestvreugde niet. Beilen gooide gelijk maar weer eens een lange bal naar voren en scoorde de 1-2.MSC liet de kop niet hangen en gooide alles in de strijd. Met veel passie werd er in 2e helft gevoetbald. Dit resulteerde in een mooie kans voor Jesse. Helaas net mis, maar nog geen minuut later wist hij het net wel te vinden, 2-2 dus. MSC bleef druk zetten, maar ook Beilen bleef hun kans ruiken. Na een afstandschot van Jille, welke net naast het doel verdween, kreeg ook Beilen nog een uitstekende kans. Een slippertje in de verdediging werd bijna fataal. Het bleef een heftige strijd. Nadat eerst de goed spelende Maarten het veld geblesseerd moest verlaten, viel ook Mark uit met een blessure. Bernard was genoodzaakt de veldbezetting iets om te gooien. Beilen voerde de druk nog wat op, maar ook MSC bleef gevaarlijk. Mooie acties langs de lijn leverden gevaarlijke momenten op voor het vijandelijke doel. In de 25e minuut van de 2e helft was het de kleinste man van het veld, Faisel, die attent reageerde op een strakke voorzet van Rob. In een kluit van spelers tikte Faisel de bal behendig binnen. Met nog 5 minuten te spelen was het een zeer spannend slot, waarbij alles uit de kast werd gehaald. In de laatste minuut was er nog een hachelijk moment voor het doel van MSC, maar er werd niet meer gescoord.Een zwaarbevochten overwinning, welke terecht werd gevierd. D1 blijft ongeslagen en voor deze jonge groep is dat een uitstekende prestatie. De begeleiding van dit team is er in geslaagd om binnen korte tijd er een goed voetballende ploeg van te maken, waarvan zij zelf maar zeker ook de ouders iedere week van kunnen genieten.