Na een vrij weekend trad het D1 van Bernard Koning vandaag aan tegen Alides D1. Uiteraard wil je deze wedstrijd altijd winnen, maar om de uitstekende klassering te willen handhaven, diende er absoluut niet verloren te worden. Alcides, tweede op de ranglijst, had 1 punt meer dan D1 en dus konden de Zwart-Witten vandaag de 2e positie pakken.Gelijk vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Alcides met hele andere bedoelingen was gekomen. Met goed en vlot combinatiespel wisten ze MSC-Antaris constant onder druk te houden en kwam D1 maar moeilijk aan voetballen toe. Goed keeperswerk van Ewout zorgde ervoor dat Alcides niet tot scoren kwam. Met MSC-Antaris ging het erg moeizaam.
Passes kwamen niet aan en de afstand van de verdediging naar de aanval toe was vaak te groot om een goede aanval op te zetten. Met slechts enkele spaarzame uitvallen kon MSC-Antaris het Alcides doel bereiken, maar echt uitgespeelde kansen leverde dit niet op.Het gevaar kwam duidelijk van de kant van Alcides. In de 20e minuut leverde dit het eerste doelpunt op. Na een ongelukkige aktie van Faisel, waarbij hij de tegenstander lichtelijke haakte binnen de zestien, wees de scheidsrechter naar de penaltystip. De toegekende strafschop werd resoluut benut, 0-1. Met deze tussenstand werd er gerust.De 2e helft kende een ander beeld. MSC-Antaris begon beter te voetballen en ging steeds nadrukkelijker op de helft van de tegenstander voetballen. Echte kansen leverde dit nog niet op, maar het was nu wel een gelijkopgaande strijd. Toch kwam Alcides op een 0-2 voorsprong. Voor MSC-Antaris kwam dit op een zeer ongelukkig moment. Mark, de goed spelende laatste man, bleef na een aktie ter hoogte van de middenlijn geblesseerd liggen. Alcides profiteerde van deze situatie en scoorde hun 2e doelpunt. Ondanks deze tegenslag ging D1 op jacht naar de aansluitingstreffer. En dit had succes. Na goed storend werk en prima doorzetten langs de zijlijn van Robert, was het Jesse die de voorzet uitstekend afrondde.Na deze mooie goal werd er nog volop gestreden, maar kwamen beide teams niet meer tot scoren. Alcides ging dus met de 3 punten naar “huis”.Volgende week staat de wedstrijd tegen WIJC op het programma. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om aansluiting te behouden met de top 2.