Vandaag stond voor D1 de uitwedstrijd tegen VKW op het programma. Voor MSC-Antaris was het noodzakelijk om de 3 punten in de wacht te slepen om zo de 2e plaats op de ranglijst te blijven behouden. Het was duidelijk dat VKW deze wedstrijd niet cadeau wilde geven aan MSC-Antaris. Vel op de bal spelend en met leuke combinaties, werden onze jongens gelijk onder druk gezet. Na een vloeiende aanval van VKW in de 4e minuut, waaruit niet gescoord werd, was het de beurt aan MSC-Antaris. Een goed doorzettende Rein bereikte Jesse, die alleen voor de keeper kwam te staan. Helaas stond het vizier bij Jesse nog niet op scherp. Na een schot van Bart recht in de handen van de keeper en nog een keer Jesse die het net niet wist te vinden, was het in de 21e minuut wel raak. Een afgeslagen corner werd opgevangen door Rob en hij legde de bal keurig terug op Jille, die van afstand de bal onhoudbaar inschoot; 0-1.
Hierna kreeg MSC-Antaris nog volop kansen om de score op te voeren, maar die werden niet benut.
Na de rust was het voor D1 een kwestie van het hoofd koel houden en doorgaan waarmee het de 1e helft was geëindigd, maar dan de bal wel tussen de palen. Dit was de boodschap van interim coach Jonathan Genee, waarmee hij de jongens het veld instuurde.
Dit pakte goed uit. Nadat Marcel en Jesse het doel nog niet wisten te vinden in het begin van de 2e helft, was het Jesse die na 8 minuten de 0-2 liet aantekenen. 5 minuten later was het al weer raak.
Na goed werk van Faisel werd Jesse bereikt, die niet zelfzuchtig was en de bal op maat aflegde aan de vrijstaande Marcel; 0-3.
D1 bleef goed doorgaan. In de 50e minuut mocht er voor de zoveelste keer een corner worden genomen. Het was Marcel die de bal bekwaam binnen kopte. Na dit doelpunt was er toch een moment van verslapping. De goed spelende verdediging, onder aanvoering van Mark, liet een klein steekje vallen en dat werd door de spits van VKW prima afgemaakt.
Uiteindelijk was het Bart die in de slotminuut nog de 1-5 binnen tikte, waardoor D1 met de volle buit huiswaarts kon keren.
Een goed resultaat, maar wanneer D1 iets zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen, dan had uitslag veel groter kunnen/moeten zijn.