MSC D1 kan goed voetballen als iedereen bij de les is en zijn taken naar behoren uitvoert. Het enige wat je dan nog nodig hebt is wat geluk en daar ontbrak het vanmorgen wel aan. Zo werd een doelpunt onterecht afgekeurd wegens buitenspel en stond daarnaast ook de lat een vroege openingstreffer in de weg. Met de vele kansen werd door de voorwaartsen toch ook wat te gehaast omgegaan. Dit gold niet voor Lars die -weggestuurd in de diepte- goed bleef kijken naar de positie van de uitgelopen keeper en de bal er keurig langs plaatste: 0-1.
Nog geen twee minuten later werd de verdediging van de Weide verrast door een snelle ingooi, de keeper kon de eerste inzet nog keren maar uit een moeilijke hoek knalde Yannick de teruggesprongen bal in de touwen: 0-2 tevens de ruststand.
Na rust verschenen Carl, Björn en Rob binnen de lijnen waarmee de druk op De Weide nog meer toe moest nemen. Rob, vorige week nog een van de uitblinkers toen JVZ met 8-0 werd afgedroogd, bleek vandaag echter niet in vorm en ook Björn liet twee opgelegde kansen liggen. Carl scoorde wel en hoe: een streep vanaf zeker twintig meter sloeg als een granaat in het Hoogeveense doel: 0-3.
Aanvoerder Mark (leek vandaag onvermoeibaar) zette eerst Yannick en even later Lars vrij voor de keeper maar deze greep beide keren goed in. Ook MSC keeper Maikel voetbalde goed mee en wist zodoende voor de derde achtereenvolgende keer zijn doel schoon te houden.
De 0-4 eindstand was geheel en al de verdienste van Bart die zelf de bal veroverde op een verdediger en koelbloedig de keeper kansloos liet. Al met al een goede generale voor de zware uitwedstrijd tegen koploper Flevo Boys volgende week.  Goals: Lars, Yannick, Carl en Bart.