Nadat vorige week Alcides D1 werd verslagen was het deze week de beurt aan het D1 team van zaterdaghoofdklasser Staphorst dat aan de zegekar werd gebonden.
Met Mels Huisman, maar helaas zonder de geblesseerden Lars Padding (gebroken duim) en Elon Wassink moest trainer Jan Padding enige improvisatie toepassen in de opstelling.
De onder zeer mistige omstandigheden begonnen wedstrijd, ontspon zich gaandeweg in een echte regionale (sportieve) topper. Niet altijd goed voetbal maar wel veel strijd.
Bjorn Lefferts (“hij scoort altijd”) bracht de mannen van Padding op een 1-0 voorsprong. De eerste 10 minuten waren duidelijk voor MSC D1. Hierna kwam er meer evenwicht in de veldverhouding; Staphorst rechtte de rug en drukte door. Een aanval van Staphorst werd niet goed verwerkt wat de 1-1 betekende. De wedstrijd zat vervolgens op slot; weinig kansen over en weer.
De rust werd uiteindelijk wel behaald met een 2-1 voorsprong via een “zondagschot” van Luuk Schaafsma in de linkerbovenhoek. Een welkome steun in de rug, zo vlak voor de pauze.
Na de rust was er redelijk snel een 3-1 voorsprong via een lekkere goal van Dennis vd Veen en leek Staphorst de wedstrijd gewonnen te geven. De laatste 10 minuten kwam Staphorst toch weer terug in de wedstrijd en was het nog even “billen knijpen”. De verdediging onder leiding van Cody Zomerdijk hield echter goed stand en zonder echte kansen weg te geven was de 3-1 overwinning  uiteindelijk een terechte uitslag.
Volgende week Rouveen uit, een niet te onderschatten tegenstander.
 
foto’s Kees Veelo