Dat de spelers van D2 deze nieuwe competitie uit een ander vaatje moeten tappen is ook tijdens deze tweede wedstrijd wel duidelijk gebleken. Gemakzucht en concentratieverlies leverde al in de derde minuut van de wedstrijd een 0-1 achterstand op. Creil D1 stond koud op het veld (zonder warming-up) maar leverde wel direct strijd. Wederom bleken we met een echt kampioensteam te maken te hebben. De tegenstander schakelde snel, was fysiek sterk en had een goed loopvermogen in de ploeg. MSC was te afwachtend en greep in de duels te laat in. Handelingssnelheid, goede coaching en passie vanaf de eerste minuut mannen, daar draait het nu eenmaal om wanneer je op een hoger nivo komt te spelen. De balaanname en de passing moeten de volgende keer beter en bovendien gaan we de bezetting op het middenveld goed bekijken en bespreken. Tijdens de training komen we hier deze week op terug! Dinsdagavond brengen we met een aantal spelers een bezoekje aan een wedstrijd van het JPN voor spelers onder de 13 jaar in Havelte. Tijdens de tweede training op woensdag komen we op deze wedstrijd van de KNVB ook weer terug.
Toch liet het D2 team van MSC ook goede dingen zien. Vooral in de tweede helft herstelde de ploeg zich enorm, was de veldbezetting beter, werd er weer goed aanvalsspel op de mat gelegd en bovendien werden er legio kansen gecreëerd waarmee jammergenoeg te weinig mee werd gedaan. Nog steeds zijn Bram en Bart-Jan erg blessure gevoelig. Gelukkig was Kyryl er weer bij. Hij deed het goed op het middenveld! Volgende week haakt Niels Haze ook weer aan. Afgelopen vrijdag is het gips van zijn onderarm verwijderd en hij kan nu weer ouderwets zwaaien!
Verder hebben we Gaël nu gekozen tot onze vaste keeper, mede dankzij zijn uitstekende spel gedurende de afgelopen drie wedstrijden. Max gaat nu lekker meevoetballen. Ook scoorde hij vandaag weer! Het eerste doelpunt werd trouwens gemaakt door uitblinker Werner Pol. De eindstand werd uiteindelijk 2-4 in het voordeel van Creil D1. Volgende week zaterdag 14 maart de topper tegen Ens D1! Succes mannen!!