Vorige week het bericht dat D2 het toernooi in de Wijk won en vandaag haar titel moest verdedigen in Wanneperveen.Vanwege blessures en andere verplichtingen wederom hulp uit de E-categorie: Gaël Folio, Bram Kooiker en Carl Furda zetten,
na ‘s morgens in andere teams ook al gespeeld te hebben, voor D2 hun beste beentje voor.
Carl en Gaël speelden ook nog in C2 mee dat ook personele problemen kende, de kleine Folio was de hele middag zelfs hun keeper !
Vanwege hun spelerstekort hielp Oussama ze de rest van de middag uit de nood, grote klasse Oussie !
Maar nu het toernooi van D2 zelf :
Gijs kwam zelfs op zijn verjaardag naar Wanneperveen en werd daarom gebombadeerd tot aanvoerder, Kaj vond dat prima.
De eerste wedstrijd tegen SVN ’69 met Thomas onder de lat werd door een hele mooie, en goed getimede (1 minuut voor het einde),goal van van Carl gewonnen met 1-0. Toen een dik uur pauze en dan tegen VENO aan de bak.
VENO kwam op 1-0 door een doelpunt met een buitenspelluchtje (onze grens vlagde) maar de scheids is de baas, dus mouwtjes omhoog en gaan met die banaan. Maar hoe hard er ook gewerkt werd, we konden niet echt potten breken deze wedstrijd.Toen VENO op 2-0 kwam richtten de MSC-ers zich nog even op en zetten de tegenstander zwaar onder druk, de aansluitingstreffer kwam dan ook al gauw, maar het mocht niet meer baten. 2-1 verloren en daarmee 2e in de poule.
Dus op naar de kruisfinale waarin Staphorst onze tegenstander was, de andere kruisfinale ging tussen VENO en Alcides.
VENO won na strafschoppen van Alcides, zover lieten wij het niet komen,
Onze as met daarin Gijs, Kaj, Robin en Carl was een sterke en omdat ook in de verdediging Thom en Mark hun mannetje stonden had Thomas het niet bepaald druk. Op het middenveld werd veel werk verzet door met name Bram en ook Lennart maakte vele meters.Carl bleef voorin storen en wist zich daarin gesteund door eerst Wouter en Misha en even later ook door Ammer.Wie scoorde ook alweer de verlossende 1-0 ? Volgens mij Wouter, maar eerlijk is eerlijk door alle spanning die er was weet ik dat niet zeker.Het was gewoon een prima prestatie van het hele team, we zaten in de finale !
Tegen VENO hadden we nog wat recht te zetten, dus met volle inzet startten we de finale. Er werd heel hard gewerkt door iedereen, al was het toch een paar keer wel even billenknijpen wanneer VENO in de buurt van onze 16 meter kwam. Zelf waren we ook nog een keer heel dicht bij een treffer, de loeiharde volley van Carl, uit een corner van Lennart, ging maar net over, jammer. Benny en zijn assistent waren haast nerveuzer dan de spelers, maar het koppie werd er goed bijgehouden.
Eindstand 0-0, en dat betekende strafschoppen nemen, wie wil, wie kan, wie durft? Kaj opent en schiet feilloos raak, VENO schiet de 1e over. Thomas stopt de 2e penalty van VENO met een geweldige snoekduik, we blijven steeds op voorsprong staan.Na 4 pengels staat het 2-1 voor ons, als captain Gijs nu raak schiet is de buit binnen !
En wat denk je ? De jarige aanvoerder legt de bal klaar, neemt zijn aanloop en schiet strak raak, rechtsonder in de hoek.
YES YES YES, we zijn toernooiwinnaar, we nemen de beker weer mee naar Meppel.
Stapelen op het veld, Benny op de schouders, een van geluk huilende jarige Gijs, een emmer water voor de begeleiding van vandaag en dan ….
Lekker onder de douche, nog even nagenieten, een ijsje van de leider en in de auto naar huis.
Dit was een geweldig afscheid van een turbulent seizoen.
Martijn, Thomas, Oussama, Mark, Ammer, Misha en Wessel : veel succes in de C’s volgend seizoen !
Gijs, Kaj, Robin, Wouter en Lennart ; zet D2 ook komend seizoen weer goed op de kaart !
Thom stopt met voetballen en is al overgestapt naar de Reest, hij gaat heel hard zwemmen.
Andries: bedankt voor er altijd zijn om te helpen, voor je trainingen, voor je inzet.
Benny: ik ben jaloers op Oranje Zwart, zij hebben volgend seizoen een prima trainer voor E1, het was fijn met je samen te werken .
Henk: ik hoefde niet vaak een beroep op je te doen maar als ik dat deed stond je er, bedankt !
Ouders annex supporters en sponsoren ; ik vond jullie geweldig.
Maar het meeste heb ik genoten van MIJN jongens:
Martijn, Robin, Thom, Wouter, Kaj, Mark, Lennart, Marnix, Gijs, Ammer, Oussama, Thomas, Misha en Wessel.
Bedankt jongens, ik had me als leider geen mooier afscheid kunnen wensen !

T.T.