De overwinning kwam wel moeizaam tot stand maar het spel van de Meppelers zag er goed uit. Er werd goed opgebouwd, de flanken werden goed bediend en bovendien waren de jongens niet te beroerd om de mouwen op te stropen! Bart-Jan Smid vervulde een belangrijke rol als centrale man achterin. Hij verving op een uitstekende wijze Jochem Grootjen, die al een tijdje in de lappenmand zit. De hele achterhoede krijgt trouwens een groot compliment. Zowel Jari als Niels gingen volop in de strijd. Deze backspelers ontwikkelen zich de laatste tijd goed. Onze keeper Max Steendam stond ook op een prima manier zijn mannetje! De spelhervattingen van hem waren goed en hij verrichtte ook een aantal prima reddingen. Toch had MSC redelijk veel moeite om de bal in het netje te trappen. Onze hardwerkende Denzel Swaak mistte wel een aantal prima kansen maar toch scoorde hij wel het eerste doelpunt. Tot de rust bleef het 1-0 voor MSC en de jongens gingen naar hun lekkere kopje ranja.

De tweede helft moest MSC waakzaam blijven voor de uitbraken van Oldemarkt. Het bleef erg spannend juist omdat MSC verzuimde om de tweede treffer te maken. In deze fase bleek juist hoe belangrijk het spel van Bram Kooiker was voor onze ploeg. Youri, die keihard gewerkt had als centrale middenvelder, had het in de tweede helft een stuk moeilijker. Bram nam de rol van Youri een beetje over en zorgde voor een aantal uitstekende passes in de diepte. Zo kwam MSC weer dichter bij het doel van de tegenstander en vijf minuten voor tijd scoorde Jordi de Ruiter de bevrijdende 2-0 voor het Meppeler MSC!
Verder krijgen Sam, Gaël, Willem-Jan, Daniël en Werner natuurlijk ook een dikke duim voor hun prima wedstrijdinstelling! Deze flankspelers zijn heel belangrijk voor het team, dat is deze wedstrijd wel weer gebleken! Onze super supporter Cas Slurink was helemaal in zijn nopjes. Hij had veel lol en kwam ook weer mooi op de foto!
Na afloop was er natuurlijk groot feest! Leider Willem de Haan gaf de jongens allemaal een bidon. We hebben hem nog even toegezongen want hij viert zondag de 21 ste zijn verjaardag. Van harte Willem!