De jongens hadden tijd genoeg in de auto om na te denken wat we ook alweer moesten doen. In je positie blijven lopen, kaatsen, buitenkant op zoeken, één – tweetjes maken, etc, etc. Maar toen de jongens van Flevoboys op het veld aankwamen bleek dat onze grootste man Rens t.o.v. bijna de kleinste was. Allemaal 2e jaars en een kop groter.

Maar toen de scheidsrechter voor de aanvang floot, liep het allemaal als een trein, alles lukte.

Wiradj (mid-mid) verdeelde het spel naar links en rechts, Remco(laatste man) verdeelde het van achteruit, de backs ( Daan en Rens ) zochten steeds goed de zijkanten op en speelde steeds goed de buitenspelers aan ( Guido, Stefan en Tristan). Diep in de spits stond onze eigen (Gerald Sibon) en aanvoerder van vandaag(Jeftha). Steeds aanspeelbaar, kort draaien en de zijkanten opzoeken of terugleggen naar onze opkomende spelers. Jurre was onze sluitpost en keepte een foutloze wedstrijd. Na een mooie aanval legde Jeftha de bal terug op Daan, die bedacht zich niet en knalde van wel 20 meter de bal onhoudbaar in het doel 0-1.

De ene na de aanval volgde, de vele meegereisde supporters wisten niet wat ze zagen, mooi samenspel en rust aan de bal.(tegen de hoofdklassers in de beker kregen we minder tijd aan de bal). Na weer een corner van Wiradj was het dit keer wel raak via Guido, die de bal bij de 2e paal intikte

0-2. Het ging zo makkelijk dat we nu allemaal wilde aanvallen, maar dit werd bestraft door Flevoboys, die met 3 man alleen op Remco en Jurre afging en de 1-2 op het scorebord zette.

Ruststand 1-2.

De spelers riepen zelf al in de rust dat ieder op zijn eigen positie moesten blijven dan ging het wel lukken. Dat klopt. Na 2 minuten weer Daan die met een droge knal de 1-3 verzorgde.

Niet veel later kwam de bal weer vanaf de flank en was het Jeftha die 1-4 erin schoot. Via een corner van Wiradj was het dit keer Stefan die met de knie de 1-5 erin schoot. De 1-6 was er een om in te lijsten, Rens poeierde de bal onderkant lat in het doel 1-6.

Gelijk wisselen die man, anders loopt hij naast zijn schoenen. De laatste was ook een fraaie, Tristan stond te wachten op rechts, kreeg de bal en met een strak schot in de bovenhoek werd de eindstand op 1-7. Mooie uitslag, complimenten van Flevoboys.

Wel een rare indeling in de 1e klasse, naast ons speelde ook in de 1e klasse Urk E2 tegen Flevoboys E9. Na de winterstop wordt het hoop ik allemaal rechtgetrokken.