Woensdagavond 29 augustus, 18.30 uur. Op het affiche staat de bekerwedstrijd tussen MSC-Antaris E2 en FC Meppel E2. Onze jongens zijn koploper in hun poule en kunnen zich vanavond plaatsen voor de knock-out fase.
De groen-witten zijn echter ook nog niet uitgeschakeld. Als zij winnen, dan bekeren zij verder. De wedstrijd van vanavond stond onder de inspirerende leiding van scheidsrechter Radjen Santram.
Vanaf het eerste fluitsignaal kregen de supporters van MSC bij vlagen het bekende oogstrelende spel van de laatste weken voorgeschoteld. Toch duurde het lang voordat het eerste doelpunt werd gemaakt. Pas in de 15e minuut was het Jeftha Hanemaayer die de dik verdiende 1-0 op het scorebord zette. Want eerlijk is eerlijk, kansen werden er niet veel gecreëerd, maar MSC was duidelijk de bovenliggende partij. Als MSC de mogelijkheden slimmer had uitgespeeld, dan had de score op dat moment al veel hoger kunnen en moeten zijn. Na de bevrijdende 1-0 van Jeftha ging het snel. Een corner vanaf de rechterkant werd heel subtiel door Elon Wassink op het hoofd van Thomas Kappe gelegd. Thomas kopte de bal keurig in het doel, 2-0. Hierna was het de beurt aan FC Meppel. Door slecht verdedigen gaven we ze de kans om terug te komen in de wedstrijd, de spits van de tegenstander aarzelde niet en schoot de 2-1 binnen. Onze jongens lieten de koppies gelukkig niet hangen. Met mooi positiespel, waarbij de bal snel werd rondgespeeld, werden we keer op keer gevaarlijk. Nadat Jochem Grootjen de bal op het middenveld had opgepikt en alle ruimte kreeg haalde hij zelf maar eens uit op het doel. De keeper van FC Meppel heeft de bal niet eens aan zien komen, 3-1. Vlak voor rust werd een zeer mooie aanval, waarbij ook Jeftha en Bart-Jan Smid waren betrokken, afgerond door Elon, 4-1. Tijdens de rust heeft trainer Marco Schravemade gezegd dat we het onszelf af en toe onnodig moeilijk maken. Vantevoren had hij al aan de aanvallers uitgelegd dat de laatste man van FC Meppel een handige jongen is die je niet zomaar voorbij komt. Toch werd keer op keer geprobeerd om hem met een aktie voorbij te spelen. Deze akties mislukte keer op keer. Door goed samen te werken en samen te spelen kun je zo’n verdediger eenvoudig voorbij komen. Verder was de trainer weer tevreden met het vertoonde spel. In de tweede helft kregen we het zelfde spelbeeld te zien. Vooral over de zijkanten werden vele kansen gecreëerd, maar deze werden helaas niet benut. In grote problemen zijn we ook niet meer gekomen. Één afstandschot van FC Meppel was onhoudbaar voor de verder uitstekend keepende Werner Pol waardoor de eindstand werd bepaald op 4-2. Door dit resultaat zijn we poulewinnaar geworden en gaat de naam van ons team in de hoge hoed van de KNVB voor de loting van de volgende ronde. Van harte gefeliciteerd jongens