Het prima presterende E2 van trainer Marco Schravemade had op papier een tegenstander die te verslaan zou moeten zijn. HH’97 E1 had immers met ruime cijfers verloren van Hoogeveen E1. Een tegenstander die 2 weken geleden op spectaculaire wijze met 5-3 werd verslagen.
Dat de verschillen in deze 1e klasse zeer klein zijn bewees de wedstrijd van het afgelopen weekend. E2 zat geen moment in de wedstrijd wat resulteerde in een 0-4 nederlaag.Er is nog niets beslist in deze klasse. Ongemeen spannend tot de laatste wedstrijd.

Het verslag van Marco Schravemade:

Op zaterdag 19 april stond de thuiswedstrijd tegen HH’97 E1 op het programma. De heenwedstrijd werd door onze jongens met 5-2 gewonnen. Dit is echter geen garantie dat we nu weer winnend van het veld zouden stappen.

Onze ploeg werd deze week opgeschrikt door het nieuws dat Thomas Kappe een ongelukje had gehad waarbij hij zijn enkel heeft geblesseerd. Op de ochtend van de wedstrijd werd duidelijk dat Wiradj ziek in bed zou blijven liggen.

Kortom, een verzwakt E2 moest de klus gaan klaren. Maar aangezien het volledig gelijkwaardig team is, verschenen we niet met minder kwaliteit aan de start. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter ging MSC direct goed van start. Met Jochem en Mels in de verdediging, Jeftha, Elon en Rens op het middenveld en Jordi en Bart-Jan in de spits was MSC de eerste helft veruit de betere ploeg. We hadden wel wind mee, dat moet gezegd. Dankzij Rens, die op rechts keer op keer goed doorkwam, kregen we genoeg kansen om de openingstreffer te scoren. De spitsen hadden echter iedere keer veel te veel tijd nodig. We gingen dus met de brilstand de rust in.

De tweede helft werd volledig gedomineerd door de gasten uit Hollandscheveld. Een schitterend schot vanaf dik 20 meter liet onze keeper Werner kansloos, 0-1. Vanaf dat moment lieten de spitsen en de links- en rechtshalf onze verdediging toch wel wat in de steek. Zodra we de bal kwijt waren bleven ze staan kijken hoe de spelers van HH’97 rustig richting ons doel combineerden en de 0-2, 0-3 en 0-4 maakten. Van omschakelen was geen enkele sprake meer. Jochem, Rens, Mels en Elon konden de aanvalswoede van de gasten niet de baas. Het doel van Werner veranderde in een schiettent. Verbijsterd stonden alle mensen die onze E2 een warm hart toedragen te kijken hoe we volkomen terecht verloren. Dit hebben we het hele seizoen nog niet eerder meegemaakt. Dit moet aanstaande donderdagavond tegen Hoogeveen E1 echt beter gaan, anders zijn we volkomen kansloos. Een wedstrijd verliezen is helemaal niet erg. Maar verliezen moeten we wel met z’n allen doen nadat je de hele wedstrijd hebt geknokt voor wat je waard bent. Ik hoop dat we niet meer te zien krijgen dat het halve team de rest laat zakken. Daarvoor hebben we met deze ploeg een te leuk seizoen doorgemaakt. Donderdag er tegenaan jongens.