Heel Nederland lacht al jaren om het gestuntel met gras in de Amsterdam Arena. Maar het feit dat daar geen gras groeit laat zich heel eenvoudig verklaren door de wetten der natuur. Er schijnt geen zon in de Arena!!! Dus groeit er geen gras!!
Maar het feit dat MSC-Antaris E2 weer met doeltjes van FC Meppel richting het veld van Alcides moest sjouwen, omdat gemeente Meppel niet in staat is om binnen 5 maanden een veld fatsoenlijk te prepareren, is gewoon een schande. Onze jongens willen zo graag hun goede spel laten zien aan het eigen MSC publiek. Dankzij de gastvrijheid van Alcides ging de wedstrijd van vandaag om 09.00 uur toch gewoon van start. Een niet geheel fit MSC E2 moest het opnemen tegen HZVV E2. Jochem heeft de hele week ziek op de bank gelegen, en ook Jaimy is wat grieperig geweest. Net op tijd hersteld waren ze gelukkig toch van de partij. Het leek een gelijk opgaande strijd te worden. In de eerste minuten was er niet een duidelijk sterkere partij. Wel lieten de spelers van MSC zien dat ze geleerd hebben van de fouten van vorige week. Het veld werd groot gehouden in balbezit, ze lieten de bal het werk doen en bij balverlies werd het veld snel klein gemaakt en werd er goed druk gezet. Na ongeveer 7 minuten kwam MSC op een 1-0 voorsprong. En toen roken onze jongens het spreekwoordelijke bloed. In een rap tempo liepen de talenten van trainer Marco Schravemade uit naar een 7-0 vorsprong. Hoe meer we scoorden, des te bozer werd de leiding van HZVV waardoor hun spelertjes helemaal niet meer wisten wat ze met ons aan moesten. Vooral bij corners raakten de tegenpartij de kluts kwijt. Bart-Jan gaat met zijn grote sterke lijf voor de keeper staan zodat hij niets ziet. De keeper gaat op zijn beurt duwen en trekken aan Bart-Jan, maar ja…..probeer dat maar eens van z’n plaats te krijgen. De bal wordt door Elon of Jaimy bij de tweede paal gelegd of op de penaltystip waar een attende Daan of de goed koppende Thomas of Jordi wel raad mee weten. Tijdens de rust had Marco eigenlijk niets te zeggen. Maar om als trainer 5 minuten je mond te houden vinden de jongens ook zo vreemd. Dus werd alleen maar gezegd dat we genoten langs de kant en dat we graag net zo’n tweede helft wilden als de eerste. Omdat hier en daar van positie werd gewisseld was het begin van de tweede helft wat onwennig. Maar dat zijn we inmiddels wel gewend, daar kijken we niet meer raar van op…..en zorgen maken we ons er al helemaal niet meer over. De tweede helft bleven we een goed positiespel spelen waarbij het combinatiespel af en toe was om je vingers bij af te likken. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Santram stond er een 11-1 uitslag op het scorebord. De doelpuntenmakers van vandaag waren: Jeftha Hanemaayer 2x, Bart-Jan Smid 2x, Daan Busscher 2x, Jordi de Ruiter 4x en Wiradj Santram 1x.