Nadat scheidsrechter Radjen Santram de aftrap had laten nemen gingen de zwart-witten direct fel van start. We waren scherp in de duels en Hoogeveen kwam in de eerste tien minuten nauwelijks aan voetballen toe. Het enige wat aan het spel ontbrak waren schoten op het doel van Hoogeveen. Er werd veel te veel getwijfeld zodra we in de buurt van het doel kwamen. Halverwege de eerste helft kreeg Hoogeveen een hoekschop te nemen. De speler van Hoogeveen draaide de bal keurig in het doel en liet onze keeper Werner kansloos, 0-1. Deze tik bleek hard aan te komen, want kort daarna speelde Thomas onder druk van de felle spitsen van Hoogeveen de bal te hard en onzuiver terug op de keeper. De goed spelende nummer 10 van Hoogeveen kreeg de bal in de voeten gespeeld en maakte de 0-2. Vlak voor rust werd het drama compleet toen Hoogeveen door slecht verdedigen van MSC zelfs op 0-3 kwam. In de rust heeft Marco geprobeerd om de jongens ervan te overtuigen dat ze deze wedstrijd echt niet hoefden te verliezen, maar dan moesten ze wel durven te voetballen en vooral durven te schieten. In de tweede helft kregen we een nog feller MSC te zien. Er werd nagenoeg geen duel meer verloren. Elon was de baas op het middenveld en verstuurde mooie passes naar Rens, Jeftha, Wiradj en de spitsen Jordi en Bart-Jan. Thomas en Jochem heersten achterin. Na 5 minuten in de tweede helft passeerde de uitstekend spelende Jordi de Ruiter op rechts een aantal spelers, hij haalde de achterlijn en deed alsof hij de bal wilde voorgeven, in plaats daarvan schoot hij de bal echter hard onder de keeper door, 1-3. Een paar minuten later mocht Elon een hoekschop nemen vanaf links. De bal kwam bij de eerste paal terecht en werd slecht uitverdedigd door Hoogeveen. De bal kwam voor de voeten van Elon terecht die verwoestend uithaalde en de keeper kansloos liet, 2-3. Vanaf dat moment gingen alle remmen los, de spelers van MSC lieten zien dat ze de wedstrijd niet wilden verliezen en gingen nog meer op de aanval spelen. Wiradj kreeg de bal aangespeeld op rechts en passeerde speler nummer één. Deze knokte zich terug en Wiradj moest nummer één voor een tweede keer voorbij. Geen probleem…….daarna werd ook speler nummer twee gepasseerd waarbij Wiradj de bal iets te ver voor zich uitspeelde, maar met de punt van de voet kon hij de bal nog net in het doel knallen, 3-3. De supporters van de Meppelers konden hun ogen niet geloven, wat werden zij getrakteerd op een partijtje veerkracht en doorzettingsvermogen. Maar de koek was nog niet op, Jordi wilde tegen zijn oude club graag een onuitwisbare indruk achterlaten. Nou dat is hem gelukt. Hij tekende voor zowel de 4-3 als de 5-3. Vooral de laatste was er één van grote schoonheid. Jordi kreeg de bal rechts op het middenveld aangespeeld en lag meteen op volle snelheid. Hij sneed naar binnen en vanaf 15 meter haalde hij zo hard uit dat de keeper de bal volgens mij alleen maar heeft horen langskomen. Via de lat en de paal verdween de bal in het Hoogeveense doel. Toen de scheidsrechter floot voor het einde waren de jongens door het dollen heen. Bart-Jan heeft zijn teamgenoten getrakteerd op een zakje chips, gewoon omdat hij vond dat ze het verdienden!!! Trainer Marco, leider Peter en alle ouders en supporters zijn ontzettend trots op deze knappe prestatie. Volgende week uit tegen Dwingeloo E1. Hun trainer is getuige geweest van het spektakel van vanmorgen en is dus gewaarschuwd!!