Beide ploegen hadden de eerste competitiewedstrijd gewonnen dus werd er met spanning uitgekeken naar deze wedstrijd. In het eerste kwartier was er echter nauwelijks sprake van een wedstrijd. MSC was heer en meester en Ruinerwold kwam er totaal niet aan te pas. De ene mooie aanval na de andere volgde op het doel van Ruinerwold maar zoals zo vaak dit seizoen, de bal wilde er weer eens niet in. Het was wel weer genieten om de jongens zo te zien spelen. Er werd (bijna) perfect overgespeeld en vooral de zijkanten werden goed benut. Maar zoals gezegd, ondanks vele doelpogingen en enkele bijna niet te missen kansen was de ruststand 0 – 0. De trainer vroeg de jongens zo door te gaan, het doelpunt moest een keer vallen. En zo gebeurde gelukkig ook. Na een paar minuten wist Stefan te scoren met een schot in de verre hoek. De opluchting was hoorbaar bij de leiders en ouders, en nu doorgaan! Ruinerwold was in de 2 helft wat feller en kwam toch enkele malen gevaarlijk voor ons doel echter het was MSC wat op een 2-0 voorsprong kwam door Menno. De wedstrijd leek beslist maar niet lang na de 2-0 wist Ruinerwold tegen te scoren en was de spanning weer terug. Het werd nu een open wedstrijd met opnieuw kansen aan beide kanten. Hoogtepunt was de geweldige save van onze keeper Brian welke een ogenschijnlijk onhoudbare bal uit de rechter beneden hoek dook. Brian keepte sowieso een uitstekende wedstrijd, complimenten ! Het leek erop dat we met een krappe overwinning van het veld zouden stappen maar helaas, in de laatste minuut wist Ruinerwold nog de gelijkmaker te scoren. Na het laatste fluitsignaal van de prima scheidsrechter waren de jongens dan ook zeer teleurgesteld en boos. Maar ja, als je niet scoort, gaat dat soms zo in het voetbal. In plaats van een 0-4 (of hoger) ruststand bleef het dus 0-0 en dit brak ons lelijk op. Hoe dan ook, jongens jullie hebben werkelijk fantastisch gespeeld. Zowel de leiders als ook de ouders en andere toeschouwers hebben genoten van jullie spel. Ook complimenten aan Ruinerwold voor de geweldige inzet en mooie wedstrijd. Deze week gaan we extra werken aan het afronden dan komt het heus goed !
Zaterdag a.s. spelen we bij en tegen koploper FC Meppel E3, aanvang 09.00 uur.