Mocht E3 nog een kleine kans op het kampioenschap willen houden, dan moest er gewonnen worden maar helaas liep het anders…. Willem lag ziek in bed en Mika is met een liesbreuk

voorlopig uitgeschakeld, sterkte ! Justin deed weer mee na een blessure maar dit duurde niet lang. Al na 10 minuten gleed hij ongelukkig uit op het slechte veld en raakte opnieuw geblesseerd. Omdat wij dus geen wissels hadden ging hij net voor broer en keeper Bryan als

laatste man staan en zou Thom doorschuiven. Maar ook al snel bleek dat Thom niet fit was en

hevige buikpijn had. Ook deze bikkel bleef echter doorspelen ondanks de pijn ! Ondanks alle fysieke ongemakken had MSC weer het betere van het spel. Er werd weer lekker gecombineerd en Uffelte wist weinig meer te doen dan de bal gewoon naar voren te peren. In de 1e helft waren we dus veel beter maar het ging goed totdat we in de buurt van de goal kwamen. Daar stonden een aantal stevige verdedigers en potige meiden die resoluut alles tegen hielden. Dit resulteerde wel in meerdere corners maar helaas, gescoord werd er niet.

In de rust bleek dat de jongens toch wel moeite hadden met de lange, grote en stevige spelers en speelsters van Uffelte want bijna iedereen had pijntjes. De trainer wees er nogmaals op dat alleen via combinatievoetbal gewonnen kon worden en zo werd de 2e helft ook begonnen.

Opnieuw had MSC de overhand maar echt gevaarlijk werd het maar niet. Thom kon echt niet meer en werd onder de douche gezet. Er ontstond zo nog meer ruimte op het veld maar het was Uffelte die hiervan profiteerde. De sterke rechtshalf brak door en schoot de bal onhoudbaar voor Bryan tegen de touwen, 1-0.

MSC zette nog maar eens aan maar verder dan 10 meter voor de goal kwamen we niet. Uffelte bleef met 3 spelers voor het doel en mocht Patrick, Menno, Stefan of Job dreigen door te breken, dan was daar nog de laatste man die man en bal weghaalde. Op een gegeven moment stonden zowel Patrick (middels een tackle hard op het hoofd gevallen) en Job (een harde trap op het been) voor een blessure behandeling langs de kant en speelden we met bijna een half team !!! Maar door Justin (half), Thomas en Bryan wisten zij hiervan geen gebruik te maken. Er werd dan ook niet meer gescoord en was de 2e nederlaag een feit.

Helaas kon MSC het fysiek niet bolwerken tegen deze 2e jaars E’s maar ook hiervan kunnen de jongens leren. Succes zaterdag in en tegen Havelte E1 .

 

De trainer.