Van 3 kanten werd er gecoached, achter de goal van Bart door trainer Jacob Jan, aan de rechterkant door trainer Deddy en aan de linkerkant door leider Bart. De mannen begonnen goed en degelijk te voetballen. Maar na 10 minuten was het raak. Aaron werd onder uit gehaald en lag huilend van de pijn op het veld. Ondanks geroep van drie kanten liet de scheids doorspelen en scoorde Olyphia in de ontstane chaos de 1-0. De commotie was hoog! Gelukkig scoorde Adnan 5 minuten voor de rust de verdiende 1-1. Na de rust ging het verder. Het middenveld bestaande uit Rogier, Wouter en Aaron speelde goed samen en creëerden prachtige voorzetten voor de spits Adnan. Ook Olyphia had zo haar kansen. Gelukkig hield Bart het hoofd koel en wist menig schot op doel tegen te houden. Na 15 minuten voetbal in de tweede helft kreeg verdediger Stijn de bal mee en scoorde de 1-2. Tja, en hoe kun je als scheids er dan voor zorgen dat je team weer op gelijke hoogte komt? Ten eerste door een – door niemand geziene – handsbal te belonen met een vrije trap op 10 meter afstand van onze goal. Gelukkig hield ook nu weer de defensie, bestaande uit Sander, Denzel en Stijn stand. En ten tweede door 10 minuten langer te laten doorspelen…. 35 minuten in plaats van de reglementaire 25. En dat allemaal onder het roepen van “de scheidsrechter beslist”.

Na 35 minuten werd er dan toch afgefloten en kunnen de mannen na een emotionele wedstrijd welverdiend met de 3 punten naar huis. Afhankelijk van wat de nummer 3 de komende wedstrijd gaat doen, kan E4 aankomende zaterdag al kampioen worden. Mannen, klasse gespeeld.

Ter afsluiting werden de mannen van E4 bij het schudden van de handen na de penalty reeks nog even fijn de meest vreselijke ziekten toegewenst. Al met al een bijzonder onsportieve sfeer bij Olyphia met een bijzonder partijdige scheidsrechter. Je zou haast wensen dat er voor dit soort gedragingen de KNVB een tuchtcommissie zou instellen. Het gaat toch om het plezier in het voetbal voor onze kinderen? Vandaag was dat plezier in ieder geval ver te zoeken. Olyphia bedankt.