Het was erg koud. De temperatuur lag net boven het vriespunt en een gestage ijskoude motregen maakte de kleding van de jongens doorweekt. Goed in beweging blijven was noodzakelijk om lekker warm te blijven.

Om 9.06 uur precies werd afgetrapt. Al direct werd duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden. De eerste vijf minuten waren voor d’Olde Veste. Goed veldspel, goed samenwerken en net iets scherper in de duels leverde ze een licht veldoverwicht op.

De verdedigers krijgen het lastig in de eerste paar minuten, maar hielden stand. Langzaamaan kregen de middenvelders Gideon, Daan, Sven en Hidde meer vat op hun tegenstanders en begon de bal bij ons eveneens lekker te rollen. Het werd zo een echte wedstrijd waarbij de inzet van beide partijen naar een hoog niveau doorstormde.

Het soepele samenspel van de trainingen was steeds vaker zichtbaar en enkele automatismen (pasje breed, diep spelen, voorzet en afronding) resulteerden in gevaarlijke momenten voor de vijandelijke goal.

In de 14e minuut kregen onze jongens loon naar werken. Een prachtige aanval met snel combinatievoetbal leidde tot een corner voor MSC. Deze werd onvoldoende afgeslagen. De bal kwam voor de voeten van Maarten, die de 1-0 aantekende. Grote blijdschap bij de meegereisde supporters. Zij hadden nu een goede reden om lekker te gaan springen om wat warmer te worden. Na de hervatting waren er kort achter elkaar twee hachelijke momenten in de verdediging van MSC. Gelukkig werden deze momenten niet afgestraft door de aanvallers van d´Ode Veste.

In de minuten die hierop volgden kregen de jongens van F1 nog een aantal mooie uitgespeelde kansen, maar de keeper van de tegenstanders liet zien dat hij er niet voor niks stond.

In de rust gaf Menno aan leeg gespeeld te zijn en enigszins ziek verliet hij het sportveld.

Hierdoor waren er geen wissels meer beschikbaar voor Cees en Eelco en kon het bekende aantekenboekje van Eelco opgeborgen worden.

De jongens waren nat en koud en snel werd de wedstrijd voortgezet.

Je weet natuurlijk nooit hoe een wedstrijd verlopen zal, maar de tweede helft van deze wedstrijd zal nog heel lang in de herinnering van de spelers en supporters blijven, denk ik.

Binnen 10 minuten stond MSC op een 4-0 (!) voorsprong: Een uittrap van de keeper werd goed opgevangen, daarna een individuele actie en vervolgens de afronding door Wisse (redactionele noot, de schrijver is niet zeker of dit de maker van de goal is. Eigenlijk is dit in z’n geheel niet belangrijk, omdat het een teamsport betreft).

De derde en vierde goal waren voorbeelden van prima samenspel en keihard werken. Hidde strooide vanaf links met voorzetten en passjes, Sven deed dat vanaf rechts, Maarten stond op de goede plek om nog twee keer te scoren. Ongekend, we stonden halverwege de tweede helft met 4-0 voor. Een gelopen race zou je dan denken………

Maar in het voetbal kan het soms heel anders lopen. Niet snel na de 4-0 stond het alweer 4-1. Een geweldig afstandschot waarbij Jarne volledig kansloos was, zorgde zeker nog niet voor de aansluittreffer. Zeker niet, maar het gaf de spelers van d’Olde Veste een enorme boost adrealine om er nog eens een schepje bovenop te doen. Zeker toen de 5-1 niet viel (geweldige kans, helaas net naast) maar gelijk de 4-2 en in dezelfde minuut werd het zelfs 4-3.

Nog vijf minuten te spelen.

Wat een spektakel, wat een spanning en wat werd er gestreden voor elke bal en meter grasveld. d’Olde Veste wilde graag minimaal gelijk spelen, wij wilden winnen.

Gideon liep zich de longen uit het lijf op het middenveld om overal regelend op te treden. Daan was niet te passeren, evenmin als Thomas en Wisse. Sven pakte zijn verdedigende taak ook prima op. Langzaam maar zeker werd het meerdere spelers te veel. De vermoeidheid, de kou, misschien ook wel de wedstrijdspanning. De wedstrijd zou niet veel langer meer moeten duren. Het ontbreken van een wisselspeler om even op adem te komen, liet zich in die laatste angstige minuten van deze competitie gelden.

Met de laatste krachtsinspanningen werd het eindsignaal gehaald en was een overwinning voor F1 een feit. De spanning vond zijn uitweg in vreugdekreten van de spelers, trainers/begeleiders en ouders. En ook in tranen, omdat het zo verschrikkelijk koud was.

De strafschoppenserie werd overgeslagen, zodat de spelers zich snel konden opwarmen onder het warme water van de douche.

Door deze overwinning is MSC F1 de tegenstander van vandaag in het eindklassement voorbijgegaan en werd definitief beslag gelegd op de derde plek. De doelstelling van dit seizoen om minimaal bij de eerste drie te eindigen was hiermee bereikt. De andere doelstelling om alle spelers individueel te laten ontwikkelen is ook zeker gehaald. Naast technische en tactische vooruitgang is op het mentale vlak een enorme ontwikkeling zichtbaar geworden.

Het plezier, het enthousiasme en de strijdlust van de jongens waarmee elke zaterdag opnieuw de strijd is aangegaan, is prachtig om te zien. Fijn om te zien dat daar door de “technische staf”zo prettig mee omgegaan wordt: trainer en teambegeleider Cees en Eelco hiervoor hartelijk bedankt.

Na de wintercompetitie spreken we elkaar weer verder……………………