Ongeveer 20 minuten later dan gepland kon de strijd zijn aanvang nemen en de boys hadden er ook deze keer weer zin in. Zeker gezien de stoere verhalen in de kleedkame voor aanvang. Na zo’n 10 minuten spelen en aftasten profiteert Thomas van een foute uitgooi van de keeper en scoort de 0-1. Daarna waren er kleine aanvallen over en weer, zo ook het balbezit. De tegenstander leek qua techniek en verbale communicatie iets sterker dan onze jongens maar verder waren ze aan elkaar gewaagd. De eerste serieuze aanval van Steenwijkerwold werd keurig gestopt door Justin, zodat de voorsprong voorlopig veilig was gesteld. De 0-1 stand werd gehandhaafd tot rust, helaas wilden de ballen voor F5 niet in het net van de tegenstander belanden.
Na een tactische bespreking en peptalk door trainer en leider kon het spel zijn aanvang weer nemen. De aanvallen van MSC leken telkens net iets te weinig te hebben, aan kracht en spelinzicht. En door goed spel achterin waar Rens sterk aanwezig was, lukte het de tegenstander ook niet om te scoren. Ware het niet dat Steenwijkerwold toch een gaatje in de verdediging zag, een schot op doel, Justin sprong, gelukkig belandde de bal op de lat pffff. Vlak daarop als een duveltje uit een doosje kwam er weer een tegenaanval, tegenstander alleen voor de keeper, deze kwam helaas te kort waardoor de stand op 1-1 kwam. Ook de papa’s en mama’s leken steeds fanatieker te worden mede doordat het voor het doel van Steenwijkerwold toch wel steeds erg spannend was, maar de ballen wilden er niet in. Dus met een stand van 1-1 werd er aan de penalty’s begonnen.