De voorspellingen over de uitslag worden steeds scherper naar elkaar geuit. Ook voor ouders wordt duidelijk dat er een wedstrijd aankomt die op een andere manier belangrijk is. Je wilt toch immers niet op maandag op het schoolplein staan en de smalende blik van de ouder van de tegenstanders treffen waar zaterdag van verloren is. Natuurlijk niet, er moet gewonnen worden, de smalende blikken willen we niet ontvangen die willen we juist zelf kunnen geven………. Er staat dus heel veel meer op het spel in zo’n wedstrijd tegen je vrienden van FC Meppel.

Of het er mee te maken had of niet , trainer Cees had zich afgemeld. Zijn vervanger was Marco. Voor de jongens een bekende, want onder zijn leiding was FC Meppel in de Meppelcup al eens verslagen.  

Om 10.25 uur werd afgetrapt o.l.v. van scheidsrechter Wim Wijntjes en zochten de jongens van MSC F1 direct de aanval. Goed samenspel en inzet lieten al snel de eerste MSC goal zien. Gideon passte zijwaarts naar Daan, die
verwoestend uithaalde en zo in de 4e minuut de 1-0 aantekende. Wat een start van de wedstrijd. De supporters van MSC gingen er eens goed voor zitten.

Het betere samenspel werd verzorgd door de spelers van MSC, maar verder dan enkele afstandschoten kwam het niet. FC Meppel was in de uitbraken zelfs gevaarlijker door hun supersnelle en balvaardige spits. De verdedigers Wisse, Thomas en Maarten hadden hier het nodige werk mee om hem af te stoppen. Zo kraakte Wisse een schot en wist Maarten in de 12e minuut de bal nog net van de lijn te halen na weer een snelle uitbraak van FC Meppel.

Na weer een vastgelopen, mooie aanval van MSC (goed doorzetten van Menno, pass op Hidde, hard schot, net naast) werd de counter zo haarscherp uitgespeeld dat er dit keer geen houden aan was. Met een bal hoog in het doel was Jarne kansloos: 1-1.

Nauwelijks een minuut (in de 19e minuut van de wedstrijd) later werd het op exact dezelfde wijze zelfs 1-2.

Om net voor de rust de verdiende voorsprong uit handen te geven en direct zelfs op achterstand te komen, was een enorme dreun.

Hoe zouden de spelers van MSC met deze tegenslag omgaan, zouden ze weerbaar genoeg zijn, zou de strijdlust en de honger naar de overwinning overeind blijven ?

Een vrije bal op 20 meter voor de goal werd door Wisse nog keihard op de paal geschoten, maar meer zat er in de eerste helft niet meer in.

Met een 1-2 achterstand werd de rust bereikt.

 

Cees en Eelco hadden de nodige tactische aanwijzingen meegegeven voor de tweede helft.

Toch bleef het oppassen voor de lange trap naar voren van FC Meppel. Gelukkig staat er een geweldige keeper in de goal bij MSC die qua spelinzicht en snelheid elke week groeit. Met gevaar voor “eigen leven” werpt hij zich voor de bal en de voor hem opduikende spits. Met behulp van de oplettende verdedigers bleef de stand 1-2.

Het goede samenspel op het middenveld en voorhoede, waar Sven en Menno zich de benen uit het lijf liepen, moest wel een doelpunt opleveren.

Een dood spelmoment in de 10e minuut gaf Thomas de gelegenheid om ongehinderd aan te leggen voor een schot op doel. Gelukkig stond er niemand in de baan van het schot, want dat zou zeker een blessure opgeleverd hebben. Met een onvoorstelbare snelheid landde de bal in het net. Grote vreugde bij spelers en supporters: de stand was weer gelijk 2-2.

Hierna kwam FC Meppel nog een keer zeer gevaarlijk voor de goal van MSC, maar wederom was Jarne attent aan het keepen.

Zo bleef het tot het eind van de wedstrijd spannend, maar werd er niet meer gescoord.

De 2-2 was een mooie stand. De spelers kunnen allemaal maandag met een opgeheven hoofd hun “tegenstander/vrienden die bij FC Meppel spelen” op school nog recht in de ogen kijken en dat geldt zeker ook voor de ouders die elkaar daar ook treffen.