Nadat de eerste twee wedstrijden nipt werden verloren (het ook maar zo andersom kunnen zijn), was afgelopen week (20 september) voor het eerst gewonnen. Het gevoel dat de jongens eindelijk loon naar het (harde) werken kregen gaf veel zelfvertrouwen. Zo ook zaterdag 27 september. In de dichte mist vertrokken we al vroeg naar Emmeloord voor de altijd lastige uitwedstrijd tegen Flevo-Boys.

In Emmeloord aangekomen scheen de zon heerlijk en lag het veld er prachtig groen bij. Dat laatste kon ook niet anders, want het is een kunstgrasveld. Voor de jongens van F1 een mooie verrassing om op zo’n veld te mogen spelen. De bal rolt altijd goed en vooral technische spelers hebben daar voordeel van.

 

Precies om 10.00 uur werd er afgetrapt. De jongens van F1 onderleiding van Cees (trainer) en Eelco (leider) gingen fanatiek op jacht naar de bal en het eerste doelpunt. Al snel werd duidelijk dat deze tegenstander “te hebben” was. Het veldoverwicht was er, op het middenveld zorgden Gideon, Daan en Hidde voor het verdelen van het spel, voorin stonden Maarten, Sven en Menno regelmatig in  kansrijke posities en de verdediging met Wisse, Thomas en keeper Jarne gaf geen enkele kans weg.

Voor de meegereisde supporters ontstond een leuke wedstrijd waarin strijd en mooi technisch voetbal te zien waren. De eerste helft bleef tegen de verhouding in de 0-0 stand op het scorebord staan. In de rust gaf Cees de nodige aanwijzingen en strijdlustig beginnen de jongens aan de tweede helft. Dat leverde al gauw het eerste, dik verdiende doelpunt op. Met een geweldig afstandschot verraste Hidde de keeper. De bal verdween heel mooi in het net en de stand stond 1-0 voor MSC. De ontlading bij de spelers was groot en het doelpunt werd uitbundig gevierd.

De jongens bleven daarna ook goed samenspelen. De steekpassjes, hoge ballen voor depot en verzorgd combinatiespel wisselden elkaar af. Het was duidelijk: de 2-0 kon niet uitblijven. Na een geweldige solo-actie van Gideon werd het halverwege de tweede helft ook echt 2-0.

De laatste goal werd uiteindelijk een echt voorbeeld van samenwerking: De bal werd vanaf de verdediging doorgespeeld naar  het middenveld, vandoor een snelle pass dwars door de verdediging van Flevo-Boys. In de voorhoede een snelle één-twee tussen de spitsen en met een uiterste krachtinspanning kan Menno met het puntje van zijn schoen de bal in het net glijden. De 3-0 stand stond dik verdiend op het scorebord.

 

De tweede overwinning in deze competitie. Jongens, ga zo door.