Sven Grootjen was de hele week al wegens een blessure afwezig. De wedstrijd van vandaag kwam voor Sven helaas te vroeg. Met de trainer van Alcides werd afgeproken dat we 8 tegen 8 zouden spelen. Dit betekende dat wij geen wisselspelers hadden. Dit vonden de jongens helemaal niet erg. Met Jarne Bosman in het doel, Thomas van Maanen en Wisse van der Veen in de verdediging, Daan Admiraal, Gideon Hanemaayer en Hidde Bakker op het middenveld en Menno Houtman en Maarten Rietman in de voorhoede begonnen we de wedstrijd die onder leiding stond van topscheidsrechter Henk Boland.

De eerste minuten van de wedstrijd was hetzelfde beeld te zien dat we zagen tijdens de wedstrijden om de Meppel Cup in mei. Een fris ogend, lekker samenspelend MSC dat direct de tegenstander vastzette op eigen helft. Groot verschil met de wedstrijd in mei was echter wel dat we niet ale ballen in het doelgebied speelden als het daar erg druk was. Geduldig werd de bal door Maarten en Menno naar de middenvelders teruggespeeld als dit nodig was en werd het spel door aanvoerder Gideon verplaatst naar de andere kant. Hierdoor werden Daan en Hidde vaak in de gelegenheid gesteld om vanaf de zijkant gevaarlijke voorzetten te geven. Gescoord werd er echter niet. Het was zelfs Alcides dat tegen de verhouding in na 8 minuten op een 0-1 voorsprong kwam. Een counter werd heel goed uitgespeeld door de geel-zwarten en hard en laag in de hoek geschoten waardoor Jarne kansloos was. Dit leken onze jongens nodig te hebben. Vanaf dat moment heeft Alcides het ons niet meer lastig kunnen maken. Binnen een minuut stond de 1-1 al op het bord. En kort daarna bouwden we de score uit naar een 4-1 ruststand. De stand op het scorebord was natuurlijk geweldig. Maar waar Marco en Cees vooral van genoten was het feit dat afspraken die we tijdens de trainingen hebben gemaakt goed werden nagekomen. Je kunt zien dat de spelertjes heel bewust met hun technische ontwikkeling bezig zijn.
Na rust was hetzelfde beeld te zien. Een dominant MSC dat de mooiste combinaties liet zien. Menno en Maarten konden elkaar al prima vinden en speelden elkaar de bal vaak toe als de ander er beter voor stond. De middenvelders heersten op het veld, en als er toch een speler van Alcides doorbrak dan lieten onze verdedigers hem volkomen kansloos. In de tweede helft werd de score opgevoerd tot uiteindelijk een 8-1 eindstand op het bord stond.
Volgende week wacht ons de volgende proeve van bekwaamheid als we een uitwedstrijd spelen tegen HZVV F1. Deze ploeg, die net als wij uitkomen in de hoofdklasse, is het bekertoernooi gestart met een 6-5 overwinning op HH’97 F1.