Maar zo werkt het niet, altijd scherp beginnen. De eerste 5 minuten waren erg goed, Remco raakte de lat, Guido schoot op de lat, Roy raakte de paal en Tristan was er ook dichtbij.
Het kan zijn dat de doelen iets kleiner zijn dan bij MSC, anders had het na 5 minuten 0-3 kunnen staan. Maar na 5 minuten lukte het niet meer, we waren slapjes vandaag. Emmeloord scoorde na een uitbraak bijna de 1-0. Maar de bal verdween naast het doel. Als die op het doel was geweest had Jurre hem toch gehad. Ruststand 0-0.
Even alles op scherp gezet, bij 5 doelpunten heb ik ze patat beloofd, misschien dat het helpt.
Het leek er wel op, onze supporters gingen er achter staan, ze bleven maar aanmoedigen(positief) en de mannen werden gretig. Maar die bal wilde er maar niet in.
Zelfs op 5 meter van het doel wilde we nog overspelen naar elkaar. Dat is normaal gesproken zeer positief maar we wilde schoten zien op dat doel. Jurre heeft de 2e helft zijn schoenen maar gepoetst, want die heeft niets meer te doen gehad. Na diverse corners genomen te hebben, 2 keer van de lijn gehaald, 1 net over etc,etc. was het dan toch raak. Roy ging erachter staan, keek even om zich heen. Nam rustig zijn aanloop en mikte precies op onze kleine grote man Gideon en die kopte de bal binnen. 0-1. Eindelijk maar toch.
Niet veel later floot de scheidsrechter af en waren de 3 punten binnen.
Echt een mooi en spannende pot. Emmeloord was dicht bij zijn eerste punten.
Het is ze gegund, maar dan toch liever niet tegen ons.
De trainer had gezegd bij 5 doelpunten patat, maar ik had niet verteld dat de penalty’s niet meetelde. Lastig die bijdehante mannetjes. De ene naar de andere penalty schoten ze erin zodat de trainer zijn vakantiegeld aan patat kan gaan opmaken.
Nog 2 thuiswedstrijden voor de boeg, er zijn nog 6 belangrijke punten te behalen.