Rond 10:30 begon de derby tegen FC Meppel. Vandaag moesten we zorgen dat we gelijk scherp gingen spelen. Het werkte, FC Meppel werd vanaf begin vastgezet en het duurde niet lang dat Gideon Roy vrijspeelde, Roy bedacht zich niet en knalde met zijn linker de bal onhoudbaar achter de keeper. 1-0. Aanval op aanval volgde, een corner volgde, Roy plaatste de bal voor het doel, dit keer was het Tristan die de bal erin knalde. 2-0. Jurre, onze doelman, had de eerste helft niet veel te doen, maar bleef scherp. Justin en Wisse hielden de boel dicht achterin. Remco en Gideon speelden vanaf het middenveld en verdeelden het spel keurig netjes.
Guido, Stefan, Tristan en Guido hielden het veld lekker breed.Na een paar mooie aanvallen was het dit keer weer de beurt aan Roy, die netjes bleef kijken, na een pass van Tristan, plaatste de bal achter de doelman. 3-0.
Net voor rust was het weer Roy die met zijn bekende linkerbeen de stand op 4-0 bracht.
De 2e helft werd even anders, met een 4-0 voorsprong kunnen we lekker gaan voetballen, beetje pingelen, mooi doelpuntje willen maken.
Maar tegen hoofdklassers moet je scherp blijven. We kregen wel wat kansen, maar FC Meppel kreeg toch ook kansen. Jurre heeft toch 2 goede reddingen moeten verrichten anders kwamen ze toch terug in de wedstrijd. Wie anders dan Roy bracht de stand na een mooie aanval op 5-0. Uit een counter scoorde FC Meppel met een mooi schot de 5-1 eindstand op het scorebord. Wisse was nog dicht bij zijn doelpunt, maar de bal ging maar net naast.Woensdag de beslissing tegen Staphorst, we gaan voor de overwinning.
Scheidsrechters voor vandaag waren, 1e helft Cees, 2e helft Richard, bedankt!