Na de onverwachte verloren wedstrijd van vorige week, was iedereen gespannen en benieuwd hoe het er vandaag aan toe zou gaan. De gasten uit Markenesse spelen in de 1e klasse en staan op een keurige derde plaats. De wit-zwarten spelen in de 2e klasse en staan ook op een hele mooie derde plaats. Marco waarschuwde vooraf, dat het een hele moeilijke wedstrijd zou worden, want ze spelen immers in een hogere klasse.
Scheidsrechter Wim gaf het fluitsignaal en er werd begonnen. Vanaf het begin werd er hard gewerkt en goed gespeeld aan beide kanten. De gasten gingen in de aanval en de verdedigers Roy, Remco en Rens hadden er hun handen vol aan en hielden stand. Keeper Justin hield zijn doel schoon door goed te keepen. De eerste aanvalsgolf was voorbij en was het tijd voor MSC om het doel van SVM op te zoeken. Er kwamen enkele kansjes, waarbij de tegenstander in de zevende min. het schot van Jaimy verkeerd beoordeelde en zijn eigen keeper passeerde. We stonden voor 1 – 0, een aangename verrassing. Het was een mooie eerste helft met goed voetbal van beide kanten. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord en zo konden met deze voorsprong de pauze in.

Wat beide trainers in de pauze hebben gezegd weet ik niet, maar het heeft wel geholpen. Na de aftrap kwamen we vrijwel direct in moeilijkheden. En hield Justin elke bal tegen en werd daarbij één keer door de lat geholpen. SVM werd wat vermoeider en door een hele mooie counter in de tiende min. speelde Daan Max vrij, die de bevrijdende 2-0 maakte. Een min. later werd de wedstrijd met de 3-0 door Thomas beslist. Er werd wat geschoven en de verdediging werd met Daan versterkt, wat goed uitpakte. Want na een super redding van de keeper, die een kanonskogel nog net over de lat kon tikken, niet veel kansen meer weggegeven. Iedereen bleef hard werken en het was Jeftha, die in de 14e min de 4-0 voor zijn rekening nam. Twee min. later was het Remco, die scoorde en zo stond er 5 – 0 op het bord. Björn, Jaimy, Max, Thomas en Jeftha bleven voor de verdediging goed spelen, waardoor er nog een keer werd gescoord. Ditmaal weer door Jeftha. Zo stond er een stand van 6 – 0 op het bord. De verdedigers Roy, Remco en Rens werden geholpen door Daan en samen hielden ze met keeper Justin de nul. De scheidsrechter floot af en het was tijd voor de penalty’s. Wat een prestatie, grote klasse en we gaan door in de beker!!

Het werd onverwacht toch nog een grote uitslag, want tot de tiende min. in de tweede helft was het erg spannend met 1 – 0. Ik wil hierbij Jeftha bedanken voor zijn inzet en tot een volgende keer.