Dit team, net als ons uitkomend in de 1e klasse, had in de competitie na 5 wedstrijden al 72 keer gescoord, een gemiddelde van meer dan 14 doelpunten per wedstrijd ! Nou komt het bij Staphorst wel vaker voor dat zij te laag zijn ingedeeld, we waren in ieder geval gewaarschuwd! MSC begon dan ook goed voorbereid aan de wedstrijd. Alleen met meer dan 100% inzet zouden we kans hebben en de jongens voldeden hier keurig aan. De eerste 10 minuten kon MSC dan ook goed meekomen en deden zij niets onder voor Staphorst. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld en Staphorst had moeite met onze strijdlust.

Staphorst was fysiek wel sterker en mede door te slap verdedigen wisten zij voor rust toch 2x te scoren. Op zich een goede eerste helft dus echter na de rust liep het wat anders. MSC had moeite Staphorst bij te benen. De ziekte deze week bij een aantal spelers begon zijn tol te eisen…. MSC kreeg de bal soms niet meer weg en ook de vele wisselingen (3 wissels tegen 1 van Staphorst) deed de organisatie geen goed. Ondanks het feit dat Staphorst nog 6x scoorde en de eindstand dus 0-8 was, knokte iedereen voor wat hij waard was. Aan de inzet lag het dus niet, nee Staphorst was gewoon een maatje te groot. De eerste nederlaag van dit seizoen was dus een feit maar jongens, jullie hebben er allemaal goed voor geknokt, klasse !

Hiervoor werden ze door sponsor Kuiers en Dunnink beloond met lekkere patat, sponsor bedankt.

Volgende week gaan we weer volop in de titelstrijd in de competitie, uit tegen VENO F1.

Als we dezelfde strijdlust op de mat leggen, komt het goed.