Onze jongens van F2 hebben het zwaar gehad dit voorseizoen in de hogere 1e klasse. Geleidelijk aan wende ze toch aan het hogere niveau en werden laatstelijk betere resultaten gehaald, met verdienstelijke 3-5 verlies en zelfs gelijkspel tegen Wolvega.

Een opsteker in een toernooi zou dus welkom zijn en dat kwam er bij USV.

 

Tegen de eerste tegenstander WVF F2 werd er erg goed gespeeld, goed buitenom werd de ruimte gezocht. Een aantal kansen kregen we zo maar ook door goed keepwerk wilde hij er maar niet in.

Pepijn, zoals altijd met inzicht, liep door toen de keeper de bal een keer nog niet klemvast had en hij was er als de kippen bij en maakte de 1-0. Achterin was het safe vandaag en dus 1-0 bleef het gewoon!

 

De tweede wedstrijd tegen SVI F2 ook uit Zwolle werd met dezelfde middelen gestreden met goed spel over de vleugels. Dit leverde veel controle achterin, veel balbezit op het middenveld, maar helaas niet veel kansen. De mogelijkheden voor Boris gingen helaas verloren, hij werkte hard, maar had weinig geluk in de afwerking.

Een goede kans voor Daan ging er helaas ook niet in. Ticho was goed bezig op rechts en kwam vaak goed door. Pepijn stond een op de goede plek bij een corner en tikte de 1-0 er als een duveltje uit een doosje in. En dat bleef ook dankzij het goede werk van keeper Bryan. Hij deed twee prima reddingen, toen tegenstanders alleen op zijn doel afkwam! Hij is erg gegroeid in zijn rol als keeper van F2.

 

De derde wedstrijd was tegen Gramsbergen F1

Bij diverse spelers was het toen gewoon op. De zware week met een training op dinsdag, Meppelcup op woensdag, uit tegen Akkrum op donderdag eiste zijn tol.

Hidde was overal, werkte keihard, Thomas en Kees hadden hun handen vol aan de spelers die steeds massaal hun kant op kwamen. Ticho bikkelde zoals hij dat vooral kan. Afgetekend werd met 3-0 verloren. Alle hoop op een beker was verloren. We gingen naar de wedstrijdleiding voor de vaantjes, maar kregen ook de beker!! We waren poulewinnaar geworden op onderling resultaat. Gramsbergen had punten laten liggen en onze jongens gingen voldaan naar huis met beker, klasse jongens!!
 
Cees