Samen met MSC F2 (2e!) maakte F3 er een spannende competitie van deze winter, in een poule met ploegen als Rouveen F1, DESZ F1, SVN F1 en Staphorst F2. In de slotronde werd de 1e plaats niet meer afgestaan en konden de mannen uit handen van Marius van Dijk de prijzen in ontvangst nemen.
Namens iedereen die MSC een warm hart toedraagt: gefeliciteerd!
Als beloning een aantal fraaie plaatjes gemaakt door onze huisfotograaf Kees Veelo.
 
Het verslag van Bertus Riedman:
 

Zaterdag 14 februari is MSC F3 kampioen geworden van de zaalcompetitie.

Nadat op de vorige vier wedstrijdzaterdagen “alle min één” (10 gespeeld, 9 gewonnen, één verloren) wedstrijden gewonnen waren, konden de jongens van F3 vandaag kampioen worden.

De laatste wedstrijd van zaterdag 31 januari was helaas verloren en daardoor was het vandaag noodzakelijk om in ieder geval één wedstrijd te winnen.

Vooraf werd er al gespeculeerd over de mogelijke aanval van F2 op het kampioenschap. Immers bij verlies van F3 en winst van F2 konden beide teams zomaar ineens kampioen worden.

 

De eerste wedstrijd van vandaag was tegen Rouveen. Een sterke tegenstander die net onder de top 3 in het tussenklassement stond.

Door de vakantie waren er meerdere wissels noodzakelijk om een team in het veld te krijgen, maar met de hulp van jongens van F2 is dat gelukt.

 

In de eerste wedstrijd werd duidelijk waarom F3 bovenaan staat. Met een goede inzet en een behoorlijke dosis technisch inzicht werd de tegenstander gelijk onder druk gezet. De afronding verliep niet geheel naar wens. Hierdoor bleef het een hele tijd 0-0.

Een stand waarmee F3 nog geen kampioen zou zijn.

De spaarzame aanvallen van Rouveen waren zeer gevaarlijk. Gelukkig was onze keeper Bryan goed bij de les en hield hij de nul.

Halverwege de 15 minuten durende wedstrijd scoorden we dan toch. Aangemoedigd door de supporters, waaronder ook de zieke Thom (vaste kracht in de achterhoede) werd na een mooi opgezette aanval van achteruit (Sven en Jarne  stonden daar geweldig te spelen), de bal via Soufiane en Boris uiteindelijk door Maarten in het doel gewerkt.

Een hele belangrijke goal. De jongens stroopten spreekwoordelijk de mouwen nog eens op om deze voorsprong te verdedigen, maar het liefst nog te vergroten.

Enkele minuten voor tijd werd het 2-0 door opnieuw Maarten. Het was duidelijk, deze wedstrijd ging “op slot” en het kampioenschap kon gevierd worden.

 

Na het eindsignaal was de ontlading bij de spelers groot en werden al de kampioensfoto’s gemaakt. Voor deze gelegenheid was jeugdleider Marius van Dijk speciaal met clubfotograaf Kees Velo helemaal naar Staphorst afgereisd.

De (gelegenheid) medailles werden feestelijk overhandigd en daarna weer ingeleverd. Tijdens de huldiging op zaterdag 28 februari in het clubhuis van MSC zal de officiële uitreiking plaatsvinden.

Na de festiviteiten moest er echter weer gevoetbald worden. De volgende ploeg stond onderaan en had nog geen wedstrijd gewonnen.

De jongens van F3 hadden echter hun kruit verschoten en waren niet meer in staat om technisch, tactisch en op inzet de wedstrijd naar hun hand te zetten. Deze laatste wedstrijd ( 1-0 verlies) mag snel vergeten worden, het kampioenschap zal nog lang gevierd worden !

 

De spelers die deze prestatie neergezet hebben zijn:

Bryan (keeper), Maarten, Thom, Sven, Hidde, Boris en Soufiane.

De leider van dit sterrenteam was Dick Bakker (met als interim Bertus Rietman)