Dat we niet gewend zijn zo vroeg te spelen was vooral te zien in de eerste helft. Met een bijna compleet team, Alexander was nog ziek en Daan was er wel maar had ’s ochtends nog een beetje koorts (maar hij wilde de wedstrijd voor geen goud missen! Wat een super instelling!) togen we 8 tegen 8 het veld in. Ruinen wist ook dat dit de laatste strohalm voor hen was en die gingen dan ook vanaf de aftrap vol in de aanval onder leiding van hun coach/ scheids. Dit resulteerde bij rust in een 1-0 achterstand voor ons, verdiend dat wel maar niet gewenst!
Onze wedstrijd begon pas na een peptalk en (vooral) de druivesuiker van Anja in de rust. Het leek wel of de boys ineens wakker waren geworden. De rollen waren omgedraaid in het veld, MSC dicteerde en Ruinen kroop terug in de verdediging. De gelijkmaker van Willem was een mooie solo door de verdediging van de blauw-witten en toen brak de hysterie bij de MSC voetbalvrouwen uit!! Willems naam klonk uit alle hoeken langs de lijn en de dames stonden te dansen op hun speciaal voor deze gelegenheid aangetrokken regenschoeisel in het natte groene gras van Ruinen. Een compleet nieuwe ervaring voor de spelers, dat ze dat konden losmaken!!??

Toen was de beer los en de ene mooie aanval volgde na de andere. Verdedigers gingen mee in de aanval (Thomas kwam op tot de achterlijn) en aanvallers kwamen terug om de verdediging te helpen (snelle sprints van Sander). Dit resulteerde al gauw tot een mooi doelpunt van Jeroen, die een erg goede wedstrijd speelde. Ook Thijs en Tycho vochten voor wat ze waard waren, Bas was weer zeer snel. Hoe de verhoudingen de tweede helft lagen bleek wel uit het feit dat Jordi maar 1 bal te verwerken kreeg bij de goal. Het was erop en erover en toen Jeroen zijn tweede maakte (1-3) leek de overwinning binnen. Toch werd het nog even spannend de laatste 5 minuten want Ruinen liet het niet op zich zitten, het eindsignaal werkte dan ook bevrijdend. Eindstand 1-3 voor MSC F4.

Knap dat de boys zich hebben teruggevochten en deze keer wil ik graag nog even extra de supportersschare van MSC F4 bedanken voor hun spontane aanmoedigingen! Volgende week Alcides thuis.