F5 dus tegen Alcides F7. Allemaal eerstejaars F-pupillen. Het publiek dat massaal opgekomen was kreeg een heerlijke pot kluitenvoetbal voorgeschoteld. Scheidsrechter Frank leidde het geheel in goede banen. MSC begon wat nerveus aan de wedstrijd. Keeper Gillian moest een paar keer in actie komen om zijn doel schoon te houden. Aanvallend kregen Mats, Luca, Romee en Jurjen een aantal mooie kansen, maar gescoord werd er niet. Toch kwam MSC op 1-0 door een prachtig schot van Tristan. Jammer voor MSC was dat Alcides niet veel later de terechte gelijkmaker scoorde. Het was uiteindelijk MSC dat toch weer een voorsprong nam. Superschutter Tim knalde van dichtbij raak.

Ook na rust bleef het spanend. Over en weer veel kansen, maar de keepers deden het fantastisch vandaag. Tristan die in de tweede helft op het doel stond was echter kansloos op een mooi schot van Alcides: 2-2. Niet getreurd, want de mannen gingen er weer tegenaan. De hard werkende Niek zorgde er voor dat Tim alleen voor de keeper kwam te staan en kon scoren: 3-2. Toen dezelfde Tim voor de derde keer wist te scoren leek de wedstrijd gespeeld. Toch toonde Alcides veerkracht en kwam het terug tot 4-3. En daar bleef het bij, want de tijd van scheidsrechter Frank was daarna op.

Het penaltyschieten eindigde uiteindelijk in een gelijkspel en dat gaf eigenlijk het best de verhoudingen weer tussen de jonge talenten van MSC en Alcides. Een hartstikke leuke wedstrijd !

Volgende week begint voor F5 de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Meppel F7. Aanvang 11.15 uur.