In een pittige wedstrijd tegen het versterkte meisjesteam F6 van Steenwijkerwold is F6 erin geslaagd 3 fraaie doelpunten te scoren. Ondanks het grote leeftijd en lengte verschil wisten onze jongens bij vlagen zeer goed positiespel te laten zien. De meisjes, variërend in de leeftijd van 6 tot 10 jaar (!!!) , hadden moeite om onze snelle en soms onnavolgbare kleinsten te stoppen. Dat we uiteindelijk toch met 6-3 verloren was jammer, maar er wordt per wedstrijd flinke vooruitgang geboekt!

Toen onze tegenstander het veld betrad was er even verbazing onder de spelers van MSC-Antaris, maar al snel stond het doel weer centraal. Met alle spelers de hele wedstrijd in het veld (geen wissels dus) kon meteen de conditie van het team getest worden. Nou, daar is niks mis mee, iedereen heeft tot het laatst toe gevochten en gestreden voor wat-ie waard was. Na een 3-0 achterstand kwamen we op karakter terug tot 3-2 door twee harde schoten van Stefan, die op snelheid de verdediging van Steenwijkerwold versloeg. Aan de andere kant werd het doel goed dicht gehouden door Jordi, die als meevoetballende keeper attent was op de uitvallen van de tegenstander en een paar keer goed ingreep. Ook Patrick had een paar fraaie acties door al dribbelend door de verdediging van de tegenstander te breken.

We gingen met 3-2 rusten en er was hoop voor de tweede helft. Dat de ranja energie gaf konden we meteen zien toen Stefan hard op de paal schoot. Wakker geschud door dit eerste wapenfeit van de tweede helft gingen de meisjes van Steenwijkerwold in de aanval. Ondanks het sterk verdedigen van Alexander en Tom wisten ze toch te scoren, 4-2 en 5-2. De snelle Thomas en de middenvelders Sven en Tycho wisten door combinaties Stefan weer voor de goal te zetten en dit keer scoorde hij wel, 5-3! MSC bleef aandringen maar uit een counter werd het toch nog 6-3. De penalty’s werden goed en hard ingeschoten, de keeper van de tegenstander hield ze echter goed.

Onze nieuwste aanwinsten hebben weer een goede wedstrijd gespeeld, het samenspelen gaat steeds beter en de schoten worden steeds harder, goed gedaan! Volgende week staat de stadsderby tegen FC Meppel F6 op het programma (oefenwedstrijd), aanvang 9.00 uur. Jullie zijn weer van harte welkom!