Na ingetrapt te hebben voor de wedstrijd met “collega” spelers van MSC Antaris F5, vond om 10 uur de aftrap plaats op het veld van Steenwijkerwold voor MSC F6. Natuurlijk werd eerst even gecheckt of we wel tegen het goede team zouden gaan spelen. Want 2 teams van MSC naast elkaar op het veld bij een uitwedstrijd, daar heeft F6 niet zulke goede ervaring mee.

Alles was oké, dus de klaar voor de strijd.

 

Gelijk na het fluitsignaal ging MSC F6 in de aanval. Het leek volgens het publiek aan de lijn dat het gelijk op ging. Maar MSC F6 liet al gauw zien dat ze het heft in handen wilde hebben. Goed overspel, kijken waar je medespelers en vrijlopen wat geleerd wordt in de training werd gelijk in de praktijk toegepast.

Dat resulteerde in veel balbezit voor MSC, en na een goed samenspel tussen de MSC spelers was Jesse degene die voor het eerste doelpunt zorgde. Wat een beauty van een goal.

Maar de buit was natuurlijk nog niet binnen. Steenwijkerwold werd feller, en dit betekende dat ze rake klappen uitdeelde, wat er voor zorgde dat er zo hier en daar een traantje vloeide. Maar MSC F6 bleef bij de les. Een aantal kansen door Steenwijkerwold, werden door fantastisch keepwerk van Menno gestopt. Als een ware v.d Sar stopte hij de ballen. Vlak voor de rust vond Steenwijkerwold een gaatje in de verdediging van MSC, en werd een doelpunt tegen onafwendbaar.

 

Na een zeer ontspannen peptalk van Gerben, waren de jongens en meisje klaar om gretig het veld weer in te gaan.

Doelpunten hingen in de lucht, en MSC voelde het. “Steenwijkerwold uit is altijd moeilijk” zoals door een ervaringsdeskundige aan de lijn gezegd werd, daar wilde MSC F6 niks van weten. Ook nu was samenwerking belangrijk. Koppie erbij en richting het doel.

En daar uit het niets, verscheen onze Jort. Als topscoorder van de voetbal wereld, knalde hij op “eigenwijze” voor de ogen van opa, die trots aan de lijn stond de bal achter de keeper van Steenwijkerwold. 2-1 voor MSC Antaris F6, was een feit.

Maar de jongens en Romee wilde meer en gingen gelijk weer verder met goed voetbal.

Na niet al te lange tijd was het Jesse, die op prachtige wijze de bal aangespeeld kreeg en doelpunt nummer 3 in knalde. Maar Jesse die het zwaar te verduren had, knalde nadat Marc eerst de bal vol op de lat raakte na niet al te lange tijd met veel geluk de bal wederom achter de keeper. 4-1!!!

 

De wedstrijd liep ten einde, en om de uitslag rond af te sluiten was het Niek die het laatste schot loste op het doel van de tegenstander, en 5-1 was een feit.

 

Niek, Dex, Marc, Jort, Romee, Nick, Menno en Jesse. Jullie hebben fantastisch gespeeld. Een mooie wedstrijd.

 

Eenmaal terug in de kleedkamer werd er uit volle borst gezongen voor Marc hij was jarig. Maar natuurlijk gaat het zingen met zo’n uitslag, altijd beter.

 

Jan Pierik.