MSC-Antaris is met een nederlaag gedebuteerd in de Hoofdklasse C. Op sportpark Ezinge werd vanmiddag onterecht verloren van HSC’21. Met name in de eerste helft was MSC-Antaris de betere ploeg en kreeg het ook de beste kansen op de openingstreffer. Vlak voor rust stond de paal tweemaal een treffer van de thuisploeg in de weg. Direct na rust kantelde de wedstrijd, toen scheidsrechters Hidding Martin de With uit het veld stuurde. Waar de scheidsrechter in de eerste helft slechts geel trok toen de doorgebroken Matthijs Kool onderuit werd gehaald, deed hij direct na rust aan klassejustitie door direct rood te tonen toen De With zich vergreep aan HSC’21-aanvaller Dennis van Dijk. De vrije trap die volgde stuiterde via de onderkant van de lat weer het veld in. Toch was MSC-Antaris door het wegvallen van De With even de weg kwijt en HSC’21 profiteerde professioneel. Even was de organisatie van de uitstekend spelende Meppelers weg en prompt scoorde de loeg uit Haaksberen 0-1 en 0-2. HSC’21 dreigde even de thuisploeg te overrompelen, maar de ploeg van Peter Meindertsma herpakte zich en scoorde met 10 man de aansluitingstreffer. Het was Marc van Eijk die de 1-2 binnenschoot. MSC rook bloed, maar zag dat HSC’21 aan de andere kant profiteerde van de geboden ruimte. Een aanval over de linkerflank eindigde op het hoofd van Van Dijk die Pomper voor de derde keer kansloos liet. HSC’21 kreeg daarna nog twee uitstekende mogelijkheden op 1-4, maar de aanvallers van de ploeg uit Haaksbergen faalden in kansrijke positie. MSC wenste echter niet op te geven en kwam opnieuw terug in de wedstrijd. Jeroen van de Belt werd in stelling gebracht en alleen voor doelman Roy Winkelhuis maakte hij geen fout. De terechte gelijkmaker hing uiteindelijk in de lucht, maar Alain Kabika kwam in de slotminuut een teenlengte tekort om de 3-3 binnen te schieten.

MSC – Antaris – HSC’21/Brein (0-0) 2-3

0-1 Tom Slotman (59.)
0-2 Daan Akkerman (62)
1-2 Marc van Eijk (73)
1-3 Dennis van Dijk (77)
2-3 Jeroen v.d. Belt (87)

Scheidsrechter T.T. Hidding (Zwartemeer)

Geel: Ronny Venema (MSC-Antaris) en Scott Calderwood, Klaas Nieuwenhuis en Tom Slotman (allen HSC’21/Brein)