Bert Schipper bracht in de 63e minuut nog wel de spanning terug door de aansluitingstreffer te scoren, maar verder liet MSC het niet meer komen. MSC-trainer Leo Blom was na afloop een gelukkig man. ‘De  ploeg heeft hartverwarmend gespeeld. Daar ben ik trots op. Hier kunnen wij verder mee. Promotie is nu onze doelstelling en ik zie daarop zeker mogelijkheden’.
Gronitas toonde zich vanaf het begin zeker gelijkwaardig aan MSC en met name in de openingsfase hadden de Meppelers de handen vol aan de snelle en behendige aanvallers van de Groningers, die tot nu toe sterk debuteren. Zo moest Stephan Besuijen in de 6e minuut een inzet van Roy Schokkenbroek van de doellijn halen. Aan de andere kant kon MSC niet profiteren van een enorme fout van verdediger Daan van Rhijn.
In de 23e minuut ontsnapte MSC aan een achterstand toen Regilio Holder de bal tegen de paal schoot en uit de daarop volgende situatie wel werd gescoord. Arbiter A. van der Meer had onrechtmatig aanvallen op doelman Marc Holterman geconstateerd en keurde de treffer af. MSC dat nog niet echt dreigend was geweest kwam in de 35e minuut wel aan de leiding.
Menno van Dam schoot een toegekende vrije trap even buiten de zestien magnifiek in de kruising. En op slag van rust konden de Meppelers zelfs met een comfortabele 2-0 gaan rusten toen Jos Fidom een gaatje vond in de Gronitas defensie. In die fase zette MSC goed druk op de Groninger defensie en bleek ook dat deze het zwakste gedeelte van de ploeg was. Aan de andere kant schoot Guus Tennekes namens Gronitas nog eenmaal tegen de lat.
Trainer Leo Blom had zijn ploeg in de pauze duidelijk gemaakt dat het duel beslist nog niet was gelopen. Gronitas was in het tweede bedrijf uit op een snelle aansluiting en was daar bijzonder dichtbij, maar de inzet van Roy Schokkenbroek kwam tegen de paal. MSC zwoegde dat het een lust was en met name in de omschakeling vond het de ruimte om verder uit te lopen, omdat Gronitas steeds meer op jacht ging naar de aansluitingstreffer.
Met name Stefan Bollen kreeg bij snelle counters tweemaal de gelegenheid de wedstrijd in het slot te gooien. Maar beide malen faalde Bollen vrij voor doelman Gijs Koopmans en mocht Gronitas blijven hopen op nog een puntje. En dat kwam wel heel dichtbij want nadat het eerst nog mogelijkheden onbenut had gelaten viel toch de 1-2. Na een korte corner van Guus Tennekes tikte Roy Schokkenbroek de bal door en kon bij de tweede paal de mee opgekomen Bert Schipper scoren.
MSC was even de controle over de wedstrijd kwijt maar herpakte zich in de beslissende fase. Bij een prima actie van Jos Fidom kwam op diens voorzet Gabe Teun Top net iets te laat om de bal binnen te tikken. Aan de andere kant maakte ook MSC een tweetal benauwde momenten door. Maar zowel Regilio Holder als Roy Schokkenbroek lieten open kansen onbenut.
Gronitas drong steeds meer aan, ging achter één op één spelen waardoor MSC op de counter de wedstrijd kon beslissen maar daarin niet slaagde. Met name Stefan Bollen had in de afronding niet zijn dag. Achterin gaf MSC met als betrouwbare sluitpost Marc Holterman niets meer weg. Het bleef bij een toch zeker verdiende maar zwaarbevochten 2-1 zege.
MSC-trainer Leo Blom gaf na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van der Meer aan van zijn ploeg te hebben genoten. ‘Wat in de twee voorgaande duels niet lukte, de afwerking, ging ditmaal wel goed. Het zat ons nu wel mee, natuurlijk had Stefan Bollen alle spanning al vroegtijdig kunnen wegnemen door de 3-0 te scoren, aan de andere kant kwamen ook wij enkele malen goed weg tegen een heel goed voetballende tegenstander.’