MSC-Antaris heeft vanmiddag opnieuw een thuiswedstrijd in winst weten om te zetten. Appingedam werd met 3-0 verslagen. De Groningers gingen op sportpark Ezinge voortvarend van start. Met een duidelijk veldoverwicht was Appingedam MSC de baas. Dit leidde echter niet tot kansen. Het was zelfs MSC dat via Jeroen v.d. Belt gevaarlijk werd. De eerste keer werd hij foutief gestuit. Dat leidde tot een gele kaart voor Appingedam-speler Reineta. De tweede keer was Van de Belt iets te gehaast in zijn actie en schoot hij naast. Appingedam kwam voor rust een keer gevaarlijk door. Jacky Snell schoot over Migschelsen, maar zag zijn inzet naast gaan. Na rust nam Appingedam opnieuw het initiatief. De Groningers waren dichtbij de openingstreffer, toen de buitenspelval werd omzeild. Buiten de zestien meter legde Migchelsen een doorgebroken Groninger neer en dat leverde de MSC-keeper een terechte rode kaart op van de uitstekend leidende scheidsrechter Arends uit Zwartemeer. MSC-trainer Deenen haalde Jeroen v.d. Belt naar de kant om keeper Gazarov te kunnen brengen. Appingedam rook bloed, maar kreeg de deksel op de neus. Reineta vergreep zich aan een MSC-aanvaller en kon met zijn tweede gele prent ook de kant op zoeken. De vrije trap die volgde leverde MSC een voorsprong op. De bal bleef hangen in het strafschopgebied en viel gelukkig voor de voeten van verdediger Benedict Sparenberg die niet nadacht en uithaalde: 1-0. Dit betekende het breekpunt in de wedstrijd. Binnen tien minuten liep MSC daarna uit naar een 3-0 voorsprong. Eerst was het ronny Venema die een schitterende actie koppend beloond zag door zijn broertje Johnny. Vijf minuten later was het Stephan Besuien die een vrije trap van een meter of twintig schitterend in het kruis schoot.