Bij rust hadden de Meppelers een 0-2 voorsprong.  Met een hard wind in de rug speelde MSC een uitstekende 1e helft, waarin de ploeg zich diverse kansen creëerde. Stefan Bollen had binnen tien minuten al twee keer kunnen scoren, maar alleen voor de Friese doelman faalde hij twee keer. Daarna kreeg Jordi Beeksma de kans op de openingstreffer, maar ook zag zijn inzet gekeerd worden. Uiteindelijk was het Jos Fidom die in de 22e minuut de score opende. Niet veel later na de openingstreffer kwam de thuisploeg bijna langszij. Een inzet van een FVC-aanvaller belandde echter op de paal. In de aanval daarna was het wel raak. Stephan Besuijen scoorde 0-2.
FVC mocht in de tweede helft profiteren van de wind en de Friesen deden dat al na twee minuten. René Hoen schoot de 2-1 achter Marc Holterman. MSC bleef echter voetballen en bleef ook gevaarlijk. Uit één van de aanvallen was het Jos Fidom die Bollen wist te bereiken. Die hield het overzicht en legde de bal op de vrijstaande Besuijen die zijn tweede treffer van de middag liet aantekenen. FVC kreeg daarna een uitgelezen mogelijkheid om de spanning in de wedstrijd weer terug te brengen. Het was Benedict SParenberg die een overtreding beging die door de uitstekend leidende scheidsrechter Ter Horn werd bestraft met een strafschop. Marc Holterman hield zijn ploeg op de been door de penalty te keren. MSC speelde de wedstrijd daarna gedegen uit. Het kreeg nog een aantal kansen op 4-1, maar scoorde niet meer. Volgende week wacht thuis Tubantia.