MSC-voorzitter Henk Veenema opende de feestavond in schouwburg Ogterop. Hij presenteerde het bestuur aan het publiek. Het afgelopen jaar hebben er verschillende mutaties plaatsgevonden en de feestavond was volgens Veenema de uitgelezen kans om alle bestuursleden aan het publiek te presenteren. Veenema meldde ook dat MSC op zoek gaat naar een nieuwe hoofdsponsor. Drie jaar lang prijkte Antaris Shipyard op het shirt van de Meppeler zondag eersteklasser, maar met ingang van het nieuwe seizoen doet de grootste sloepenproducent van Nederland een stapje terug. Antaris is onlangs gefuseerd met Makma en Maril Boats en gaat verder onder de paraplu van Aquatic Industries BV.
Hans Webbink, algemeen directeur van de nieuwe organisatie, heeft aangegeven dat er door de nieuwe organisatie keuzes gemaakt dienen te worden en dat dit voor MSC inhoudt dat er een einde komt aan het hoofdsponsorschap. Voorzitter Veenema verwacht dat er, ondanks de economische tegenwind, bedrijven zullen zijn die het hoofdsponsorschap van de Meppeler Sport Club ambiëren. ‘We gaan mooie jaren tegemoet. De vereniging gaat het 100-jarig bestaan vieren en dat levert natuurlijk veel, extra, publiciteit op.’
Na de opening van voorzitter Venema werd het podium in schouwburg Ogterop in bezit genomen door MSC’ers. Met zang, dans en cabaret, disciplines waarmee de Meppeler Sport Club in haar bijna 100-jarige verleden naast het voetballen geschiedenis mee heeft geschreven, kregen zij de zaal plat. De dertien jongeren van de Meppeler dansgroep Urban Future openden de avond op spectaculaire wijze. Het optreden van Kitty Fleming, zij zong door Hans Doeleman bijgestaan op gitaar, live het nummer Sacrifice van Anouk, leverde koude rillingen op in het publiek. De spelers van het eerste elftal lieten zien niet alleen op het veld goed uit de voeten te kunnen. Met een prachtige tapdance van ‘Riverdance’ kregen zij het publiek op de banken. Ook 40 Denier, vier dames (Madelon van Noort, Evelyn Kist, Akkie Wolting en Annet Stolte) die als majorettes meerdere keren een poging deden eeuwige roem te vergaren, leverde prachtig cabaretwerk.
Indrukwekkend was de ode van de ‘gezichten van MSC’. Tinus Nijstad stond stil bij drie mensen die niet meer in ons midden zijn, maar wel het gezicht van MSC zijn. De ontroerende, maar respectvolle ode aan de drie gezichten, Ina de Vos, Pieter Koopmans en Nico Krist, werd een ode aan hen die er niet meer zijn, maar wel een ontzettend belangrijke rol gespeeld hebben voor de vereniging en het gezicht van de Meppeler Sport Club hebben bepaald. Met een prachtige film op de klanken van ‘Dit is mijn club’ van Jiskefet werd één van de hoogtepunten van de avond bereikt. Na de pauze kwamen zes jonge meiden op het podium. Zij dansten op muziek uit de musical Cabaret. Een hoogtepunt bereikten ook de jeugdleiders en -trainers Eddy de Ridder, Gino Veelo en Wim van Keulen. Met een parodie op De Toppers Geer, Goor en René kregen zij Ogterop plat. De comeback van Corry en de Rekels vond zaterdag ook plaats in Meppel. Corrie Fleming, Ap Schuphof, Klaas Rijkens, Klaas Pol en Wiel Westra kwamen met een eigen tekst op de revival van het Nederlandse lied. Ook de sponsorgroep van MSC liet zich niet onbetuigd. Met een geheel eigen versie van Farce Majeur werden belangrijke onderwerpen als bijvoorbeeld kunstgras op Ezinge al zingend op de hak genomen. De MSC’ers besloten de avond in de grote zaal van Ogterop met een optreden van het bestuur met de Return of De Lullo’s en de presentatie van het Jubileumlied. Een gemakkelijk in het gehoor liggend lied waarin 100 jaar geschiedenis van MSC voorbij trekt. Het lied kwam na afloop in de foyer waar de MSC’ers tot in de late uurtjes feestten op de klanken van de Meppeler Q Band, nog enkele keren voorbij. In de Fotogalerij van MSC worden de komende dagen door Kees Veelo vele foto’s van de MSC-avond geplaatst. Hieronder alvast een aantal.