Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. Bij bal bezit van MSC liet de ploeg uit Coevorden zich terug zakken waardoor van achter  uit de opbouw niet wilde zoals MSC dit graag zou willen doen. Vaak resulteerde dit tot balverlies op het middenveld en kon Germanicus snel omschakelen om zo tot een scorings positie te komen. De ploeg van Van Den Brink had het zeker de eerste 25 min.  niet gemakkelijk en kwamen na 20 min. dan ook terecht op achterstand door een mooie doorloop actie van de sterkste man, tevens aanvoerder, van Germanicus, 1 – 0. Het laatste kwartier van de eerste helft werden de Meppelers eindelijk brutaler en creëerden twee dotten van kansen die helaas niet werden benut maar de toon werd al enigszins gezet.
Na de peptalk van de trainer stonden  de gezichten goed strak gespannen en de jongens zouden, zo bleek na het eindsignaal, zich helemaal geven. Of het meegereisde publiek de koffie al op had was niet duidelijk maar Dennis van der Veen liet kort na rust de 1 – 1 aantekenen door een mooie actie van Cerdy Koning die na een scherpe voorzet vanaf de rechterflank Dennis bereikte. Er zat meer in vonden de jongens uit Meppel. Voortvarend gingen ze door en de wedstrijd begon zich langzaam op te maken voor het slotakkoord. Met nog 15 min. op de klok  bracht de trainer Rens Rengelink, gastspeler uit C1, binnen de lijnen. Gelijk kwam er meer dreiging vanaf de rechterflank. Herhaaldelijk werd er gevlagd voor buitenspel wat halverwege de tweede helft tot gevolg had dat een terecht doelpunt van Bjorn Lefferts onterecht werd afgekeurd. En weer was het de grensrechter van Germanicus die onterecht vlagde op de actie van Rens, maar de scheids interpreteerde dit anders en Rens mocht met een mooie actie 1 – 2 aan laten tekenen. De laatste 10 minuten waren tumultueuze minuten maar MSC kon zelfs met 10 man stand houden en de voorsprong vasthouden. En zo werden de drie punten uit Coevorden meegenomen.