Coach Yves Heskamp had er bij de ploeg dan ook goed op aangedrongen  dat de afspraken, die van tevoren werden doorgesproken, in het veld uiterst zorgvuldig  werden uitgevoerd. Weer met gelegenheidskeeper Bram Tijink  werd om 19.00 uur de aftrap verricht. Aanvoerder Niels Haze hield z’n ploeggenoten scherp en de mandekkers Daan Klunder, Victor van Saltbommel en Bart-Jan Smid hielden hun tegenstander kort zodat Staphorst vooral in de eerste helft niet of nauwelijks aan de bak kwam. Na 10 minuten was het Rens Rengelink die de bal uit de lucht onderschepte, op aangeven van Niels Haze, vervolgens direct achter de keeper van Staphorst plaatste. Het hard werkende middenveld , de gebroeders Hanemaayer en Wiradj Santram , sjouwden de longen uit hun lijf, en het was dan ook hun verdienste dat de Meppelers met de rust al op een veilige voorsprong stonden. De 0-2 kwam van de voet van Willem-Jan Webbink die via een mooie loopactie de keeper omzeilde en de bal tegen de touwen werkte. Vijf minuten voor de rust deed Staphorst nog iets terug. De spits werd in stelling gebracht en door een fout in de Meppeler defensie kon deze man de 1 – 2 binnen tikken. Twee minuten later was het wederom Rens Rengelink die de marge weer vergrootte naar twee. Snoeihard schoot hij vanaf de rechterflank de 1 – 3 binnen waardoor er rustig naar de thee kon worden gegaan.

In de rust hamerde Heskamp er nog wel op dat de ploeg wel scherp moest blijven voetballen, iets wat de laatste 10 minuten van de eerste helft vergeten werd. Daan Klunder, die overigens prima zijn taken uitvoerde, werd vervangen door Sander Kattenberg die de resterende tijd uiterst gretig op de linksback plaats speelde. Werner Pol werd vervangen door Brian Verhoek die de 1 – 4 voor zijn rekening nam. De 1 – 5 kwam van topscorer Rens Rengelink. Maar de mooiste deze avond kwam op naam van laatste man Niels Haze, die met een verwoestend schot van 25 mtr de keeper het nakijken gaf en zo de uitslag bepaalde op 1 – 6.

Sam Strijk verving nog wel de geblesseerde Max Meijer die met rugklachten helaas het veld moest ruimen.

Al met al was Heskamp tevreden en wordt de eerste competitiewedstrijd tegen Flevo Boys, zaterdag 7 september, met vertrouwen tegemoet gezien, aanvang 13.00 uur waarbij het team fijn zou vinden als men in groten getale de ploeg kwam aanmoedigen.