Na vijf minuten wist JVZ op voorsprong te komen door een fantastisch afstandsschot dat via onderkant lat achter de vanmiddag goed keepende Sam Strijk verdween. Nog niets aan de hand want MSC toonde inzet en wilde zo snel mogelijk de gelijkmaker aan laten tekenen. Een toegekende vrije trap werd door Bart-Jan Smid  in de doelmond van JVZ geplaatst, waar MSC al juichte gaf de scheidsrechter geen treffer. Waar het eigenlijk 1 – 1 had moeten staan maakte JVZ  2 – 0 door een geplaatste kopbal in de verre hoek. MSC kreeg kansen maar wist hier niet efficiënt mee om te gaan  in tegenstelling tot de tegenstander die tien minuten voor rust de 3 – 0 liet aantekenen. Alle tegentreffers die MSC deze middag heeft gekregen waren toch min of meer te wijten aan persoonlijke fouten, iets wat uiteraard kan gebeuren maar zeker niet nodig was.

Na de thee kwam er  een ander team uit de kleedkamer, alwaar Max Meijer achter bleef en bedankt werd voor bewezen diensten, Werner Pol nam zijn plaats in op het middenveld. De ploeg nam de coach opdrachten allemaal ten harte, en de spelers wilden deze middag laten zien dat het wel degelijk goed kan voetballen. Dat is dan in ieder geval de tweede helft gelukt met als bekroning een schot op de paal van Brian Verhoek en een  fantastisch doelpunt van Willem-Jan Webbink waar alles in en achter zat. Zowel Wiradj Santram als Jeftha Haanemaayer kwamen nog binnen de krijtlijnen maar konden niet verhelpen dat de meppelers de drie punten in Zuidwolde moesten achterlaten . Hopelijk kan er volgende week weer gejuicht worden want dan gaat B1 het opnemen tegen DZOH op sportpark Ezinge, aanvang 13.00.