Vanaf minuut één speelde de ploeg van trainer/coach Yves Heskamp volop op de aanval. Met regelmaat creëerde de ploeg kansen waardoor de doelpunten in de eerste helft makkelijk verdubbeld hadden kunnen worden. Na 10 minuten was het Rens Rengelink die vrij voor de keeper kwam en de 1 – 0 op z’n slof had, de keeper pareerde de aanval . Lang zou het echter niet duren. De bezoekers , die met een 4 – 4 – 2 variant speelden , konden geen vuist maken tegen MSC B1 en gelegenheidskeeper Bram Tijink hield vooral in de eerste helft zijn verdediging scherp waardoor de mandekkers wel de nodige meters moesten afleggen.

Na twintig minuten werd MSC wederom gevaarlijk, ditmaal vanaf de linkerkant. Brian Verhoek die vanaf de links het strafschopgebied binnenkwam werd neergehaald en de correct fluitende scheidsrechter wees dan ook resoluut naar de penaltystip, strafschop voor MSC.  Ruben Hanemaayer was het aangewezen “kanon” die de kogel geplaatst tegen het net aanwerkte, 1 – 0 voor MSC. Vijf minuten later was het Werner Pol die, middels een doorloopactie, de 2 – 0 liet aantekenen. Dit was ook tevens de ruststand al werd MSC in de laatste 10 minuten van de eerste helft wel iets slordiger waardoor Flevo Boys iets meer grip op de wedstrijd kreeg, geheel onnodig.

Na rust, Herskamp had het team weer op scherp gezet, werd er weer gevoetbald zoals we gewend waren met een diversiteit aan kansen die overigens niet verzilverd werden. Daardoor bleven de Emmeloorders toch enigszins meedoen in de wedstrijd. De doelstelling was wel om hoe dan ook de eerste competitiewedstrijd te winnen. 10 minuten voor tijd kreeg Flevo Boys een vrije trap op de rand van het zestien meter gebied. Strak en hard plaatsten de bezoekers de bal achter keeper Tijink en daardoor werd de wedstrijd weer geheel open en moest het publiek met samen genepen bilspieren, het laatste deel van de wedstrijd bekijken. Maar geheel verdiend won MSC deze wedstrijd en was de doelstelling voor deze middag bereikt, winst op Flevo Boys, weliswaar met 2 – 1 .