In een nieuw trainingspak gestoken, aangeboden door MSC, meldden de mannen zich in het Steenwijkse bij Olde Veste. 12.15 gaf de scheidsrechter het beginsignaal. De opdracht vooraf was om bij balbezit van de tegenstander gelijk druk te zetten waardoor zij beperkt zouden zijn in hun afspeelpunten. Redelijk goed werd deze opdracht uitgevoerd waardoor MSC zeker het eerste half uur de wedstrijd naar zich toe trok. Helaas voor Max Meijer moest hij er al af na twintig minuten spelen af vanwege een blessure die hij opgelopen had bij een verdedigende actie. Max werd vervangen door Daan Klunder die zijn verdedigende taken goed uitvoerde met af en toe een Roberto Carlos achtige drang naar voren. Na 30 minuten liet Brian Verhoek, die overigens de tweede helft onzichtbaar bleef, 0 – 1 aantekenen voor MSC. Om Olde Veste op de knieën te krijgen was het wenselijk om nog voor rust de 0 – 2 aan te laten tekenen. Vijf minuten na de openingstreffer was het Wiradj Santram die de bal met een geplaatst schot op de kruising schoot. Ook had Rens Regelink eerder het houtwerk geraakt. Met minimale voorsprong werd na 40 minuten de warme kleedkamer opgezocht. Coach Yves Heskamp gaf de spelers nog enkele tactische aanwijzingen voor de tweede helft.

Na de thee was het de opdracht om de tegenstander de eerste tien minuten te laten komen waardoor ze redelijk moe zouden worden en de Meppelers daarna de knockdown konden uittikken. Tijdens een aanval van Olde Veste raakte keeper Sam Strijk redelijk geblesseerd aan z’n rechterhand, mag overigens na controle enkele weken niet keepen, waardoor de sluitpost gehavend de wedstrijd moest gaan uitspelen. Olde Veste kreeg dit in de gaten en na twintig minuten in de tweede helft lieten de Steenwijkers dan ook 1 – 1 aantekenen door een geplaatst schot in de verre hoek. Maar tien minuten voor tijd was het de gretige Willem-Jan Webbink die 1 – 2 maakte met een fraai schot nadat hij even daarvoor een schot op de paal uiteen zag spatten. Al met al heeft de ploeg deze middag een ruime voldoende gescoord. Woensdag 28- aug komt Alcides op bezoek bij de wit-zwarten, aanvang 20.00 uur en dan zullen we zien of het bekeravontuur verder gaat.

Na opmerkingen van een van de hoofdsponsors van MSC zal ik dit seizoen meer met namen van spelers  gaan strooien die hij voorgaande seizoen had gemist.