Iets later dan gepland floot scheidsrechter Wijntjes voor aanvang, onder invloed van prachtige weersomstandigheden kon het publiek aanschouwen dat de ploeg van trainer Yves Heskamp gelijk probeerde om de bezoekers uit Hasselt vast te zetten. Verdedigend zat het prima in elkaar. Laatste man Niels Haze heerste als een veldheer met z’n adjudanten Victor van Saltbommel, Bart-Jan Smid en Daan Klunder en  sluitpost Sam Strijk. Daan Klunder zou aanvankelijk starten als wisselspeler maar Sander Kattenberg moest vlak voor het begin coach Heskamp inlichten dat hij zich niet fit genoeg voelde om een topprestatie op het veld neer te zetten.

Aan de rechterkant lag veel ruimte waardoor Victor van Saltbommel met regelmaat opkwam en als extra aanvaller fungeerde, overigens nog zonder resultaat. Vanaf links kwam Brian Verhoek een aantal keren gevaarlijk op. In de 30e minuut schoot de pure linkspoot snoeihard op de verste doelpaal maar nog steeds stond het 0 – 0 waar MSC al met een aantal doelpunten meer voor had moeten staan. In de 35e minuut was het Willem-Jan Webbink die attent reageerde en de bal het laatste zetje gaf en zo MSC op een verdiende voorsprong zette, tevens ook de ruststand. Het middenveld met Werner Pol, Ruben Hanemaayer en Wiradj Santram stuurden met regelmaat de vleugelspelers de diepte  in waardoor er ook dreiging van de zijkant kwam.

Coach Heskamp had in de rust weinig aan te merken op het vertoonde spel en complimenteerde de jongens. Al vond hij het wel prettig als de doelpunten-marche groter zou worden. De schaarse aanvallen van Olympia brachten nauwelijks gevaar. De sterkste man bij de tegenstander, de aanvoerder, verruilde zijn plaats van spits naar middenveld waardoor er eigenlijk minder dreiging vanuit ging. 10 Minuten na rust kwamen de Hasselters toch op gelijke hoogte. Een mooi genomen vrije trap op de rand van het zestien-meter gebied, de stand stond weer gelijk. De meppelers waren wel degelijk van plan om de drie punten in eigen huis te houden en zetten weer jacht op de voorsprong. In de 60e minuut was het Werner Pol die met een messi-achtig genomen vrije trap de bal via onderkant lat in de touwen werkte, het mooiste doelpunt van deze wedstrijd.

10 Minuten voor tijd was het de goed spelende voorstopper Bart-Jan Smid,  die de bal met een mooie kopbal op de binnenkant van de paal plaatste waardoor Rens Rengelink vrij eenvoudig de bal kon binnen tikken, 3 – 1. Smid zou overigens later op de dag , via social media, alsnog de goal hebben geclaimd. In de tweede helft kwamen Jeftha Hanemaayer, Yannick v/d Veen en Mart de Kraay ook nog binnen de lijnen om hun kunsten te vertonen.  Al met al een goed spelend MSC dat door het resultaat aansluiting met de top behoud.  Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Raptim op het programma en ook hier gaat de ploeg voor de volle drie punten.