Na de controle van de spelerspassen konden we beginnen met de belangrijke wedstrijd. Op het doel Jarne, achterin Daan, Remco, Hidde en Lars, op het middenveld Jeftha, Roy en Stefan, voorin Oussama, Rens en Niek. Tristan en Robin op de bank, vanuit de C1 sloten Patrick en Wesley aan op de bank.

Noordscheschut nam de aftrap en de wedstrijd was begonnen. MSC begon wat slapjes en slordig aan de wedstrijd, veel ballen werden snoeihard de lucht ingeschoten en er werd weinig gecombineerd. Noordscheschut wou ook niet echt meewerken om er veranderingen in te brengen, ook Noordscheschut gaf veel lange ballen en creëerde weinig. Niet echt veel dreiging voorin bij beide ploegen doordat de bal daar haast niet kwam, totdat Rens na een goede aanval over rechts door de verdediging van Noordscheschut ging. Hij moest nog 1 man voorbij, deed dit ook en werd daarna aangetikt door dezelfde verdediger in het strafschopgebied, dit betekent strafschop. Een ideale kans om de 1-0 binnen te schieten. Rens leek hem te gaan nemen, toch was het Remco die de bal opeiste en hem neerlegde. Hij bleef kalm, stuurde de keeper de verkeerde hoek in en schoof hem rechts onderin de hoek. 1-0. Robin kwam er bij om wat rust in het spel te krijgen, hij verving Niek. MSC ging na de 1-0 weer iets beter voetballen en Noordscheschut zocht nog naar de juiste manier om door de verdediging heen te komen van MSC. Na het doelpunt leek Noordscheschut toch iets anders te proberen, lange bal op de rechtsbuiten, die moest verlengen en dan met snelheid erover. Op het middenveld verloor MSC de bal, waarna direct  in de omschakeling een lange bal werd gegeven op de rechtsbuiten die ging alleen op Jarne af. Jarne wist het eerste schot te pakken maar de rebound was voor de rechtsbuiten. 1-1 en er was weer hoop voor de tegenstander. Dit was tevens het laatste van de eerste helft. ruststand 1-1.

De jongens kwamen weer naar buiten, en lieten zien dat ze vol voor de 3 punten zouden gaan. De bal rolde weer door MSC en we zouden nog meer geven dan in de eerste helft. Hey duurde niet lang voor het eerste gevaar, Oussama werd ingespeeld aan de linkerkant, die dook de zestien meter in en voordat hij ook maar 1 mannetje voorbij kon gaan, werd hij onderuit geschoffeld. Weer een penalty voor MSC. Waar Rens nu overtuigend de bal pakte en hem prima inschoot, de keeper zat er nog aan, maar niet voldoende en dus 2-1! Kort daarna een dubbele wissel: Lars en Oussama eraf, Patrick en Tristan erbij. Noordscheschut was niet eens met de penalty’s en ging steeds feller reageren op de scheidrechter of uitte hen frustratie op 1 van de MSC-ers . Zo pakte Noordscheschut in korte tijd 3 gele kaarten. Gelukkig liet MSC zich niet meeslepen en bleven zij rustig. Zo combineerden zij veel beter dan in de eerste helft. Rens werd in de voeten gespeeld, kon een paar mannetjes passeren en ging over de rechter kant er vandoor. Uiteindelijk kon hij naar binnen komen, hield het overzicht en speelde hij Stefan in. Stefan bedacht zich niet, hij nam hem aan en tikte hem beheerst in. 3-1! Zo leek er niet veel aan de hand. Er kwamen nog kleine kansjes voor MSC en ging Noordscheschut met stevige tackles veel tegenhouden. Het was echter nog steeds oppassen voor uitvallen. Er was al een situatie dat er iemand van Noordscheschut met een hoge steekpass de diepte in gestuurd werd, hier kwam Remco tussen en kopte hem goed terug op Jarne. Tien minuten voor tijd kwam er een vergelijkbare situatie, waarbij Remco hetzelfde wil doen. Dit keer kopte hij hem niet goed terug en kon de spits er tussen komen. Die straft hem af en het staat zo maar 3-2. Noordscheschut ging weer hopen, schoof de centrale verdediger door en ging dus 1 op 1 spelen. Waar een paar dreigende aanvallen leek te komen van Noordscheschut konden de verdediging van MSC met Daan, Remco, Hidde en Patrick er goed tussen komen er zorgden zij ervoor dat er geen 3-3 op het scorebord zou komen. Na een goed opgezette aanval door Roy, Jeftha en Daan kon Robin de zestien meter induiken met de bal, na een duel van de linksback van Noordscheschut en Robin, kwam Robin vervelend ten val en belandde hij verkeerd op zijn arm. (Nadat hij het ziekenhuis in is geweest, weten we dat hij er minimaal 6 weken uit ligt met een gebroken arm.) Robin viel dus helaas uit en Wesley moest hem nog zeker 8 minuten vervangen. Dat deed hij goed, 5 minuten voor tijd kreeg de keeper de bal, Wesley zette druk op hem en via Wesley kwam de bal bij Stefan en vanaf zeker 23 meter schoot hij de bal in het doel en zorgde hij voor de eindstand namelijk 4-2.

MSC won deze belangrijke 6 punten wedstrijd en staat op plek 9 met 7 punten. Weer een prachtige prestatie! Na een weekend rust mag MSC B1 op bezoek bij medekoploper Urk B1. Dan ook 3 punten?