Dit begon bij de thuiswedstrijd tegen Fc Wolvega. In deze wedstrijd trokken de Friezen aan het langste eind door met 1-3 te winnen. ‘Wolvega is een fysiek sterk team. Hierin zijn we teveel meegegaan, waardoor we aan het eind leeg waren’ aldus Gregory. ‘We hebben te weinig gevoetbald en dat heeft ons uiteindelijk 3 punten gekost’.

De wedstrijd tegen Heerenveen was een mooi moment om te laten zien dat er wel degelijk goed gevoetbald kan worden. Dit heeft het team ook zeker gedaan. Behalve de eerste 8 minuten, waardoor er toen een 2-0 achterstand op het bord stond. De stand is uiteindelijk gelijkgetrokken, maar met 3 schoten op de paal en 2 op de lat had dit een ruime overwinning móéten zijn. ‘We zijn hier erg goed weggekomen’ aldus de trainer van Heerenveen. En daar was geen woord aan gelogen.

Uitwedstrijd 2 was de topper in Emmeloord tegen Flevo Boys, oftewel de nummer 3 tegen de nummer 4. Dit was een spannende wedstrijd met goed voetbal van beide kanten. Het team liet zien te hebben geleerd van voorgaande wedstrijden. Er werd weinig weggegeven en de wedstrijd werd na een 0-1 voorsprong zakelijk uitgespeeld. De tussenstand was tevens de eindstand.

Afgelopen zaterdag uitwedstrijd nummer 3. Op de weilanden van de Heerenveense Boys werd een 0-3 overwinning geboekt. Even werd er gevreesd dat vlak voor de aftrap de wedstrijd alsnog werd afgelast door de scheidsrechter, vanwege de slechte staat van het veld, maar gelukkig konden we dit na overleg uit het hoofd van de leidsman praten.

Ondanks de overwinning heerste er naderhand teleurstelling. ‘Positieve is dat we een legio aan kansen hebben gecreëerd. De teleurstelling komt uit het feit dat er maar 3 gescoord zijn’ zegt Wim. ‘Het had makkelijk 8-0 of 9-0 moeten zijn’. Dit werd ook nog eens bevestigd door de trainer van Heerenveense Boys: ‘we hebben kansloos verloren’.

Nog 2 wedstrijden te gaan voor de winterstop. Aankomende zaterdag uitwedstrijd nummer 4. Deze is in en tegen Emmeloord. De 1e wedstrijd werd met 4-0 verloren, maar desondanks deze nederlaag is het vertrouwen hoog aan Meppeler kant. Deze wedstrijd is ook erg belangrijk voor de 2e periode. Op zaterdag 19 december wordt de thuiswedstrijd tegen SVM ingehaald.