Om 20.00 uur gaf scheidsrechter Hoorn uit Hoogeveen voor een redelijk gevuld sportpark Ezinge het signaal voor de aftrap. De tactische opdracht, die vooraf in de kleedkamer uitvoerig was besproken, kon door de wit-zwarten  niet in z’n geheel ten uitvoering worden gebracht in het veld. De Alcideanen begonnen veel scherper aan de wedstrijd, hadden het tactisch en technisch beter voor elkaar en conditioneel zag het er ook beter uit. Na 10 minuten was het de rappe spits van Alcides die 0 – 1 liet aantekenen. Vanuit een strakke voorzet tikte de rappe nr. 9 de bal achter keeper Bram Tijink,  een moment van onachtzaamheid van mandekker Sander Kattenberg was voldoende.

Vijf minuten na de openingstreffer kwam de gelijkmaker, tegen de verhouding in maar het gaf de msc-ers weer moed. Brian Verhoek scoorde uit een fraaie doorloopactie de bal strak binnen. Niet veel later was het toch Alcides die het spel naar zich toe trok. Uit een standaardsituatie, ingooi, werd de linksback van MSC, Mart de Kraaij, verrast en uit een bijna identieke situatie maakte wederom de spits van Alcides een doelpunt, 1 – 2, geheel verdiend overigens. De definitieve  tik kwam vijf minuten voor rust. De centrale middenvelder van de geel zwarten omzeilde via een rush de complete defensie waardoor hij oog in oog met Tijink kwam te staan en koelbloedig de 1 – 3 maakte. Mart de Kraaij, die niet fortuinlijk was  op de linksback plaats, werd gewisseld en Rens Rengelink ging naar de rechtsbuiten plaats waardoor Max Meijer de backplaats in nam.

Coach Heskamp was bepaald niet tevreden met het vertoonde spel van zijn manschaften en liet in de rust voorstopper Sander Kattenberg achter in de kleedkamer. Deze werd vervangen door Bart-Jan Smid die in de tweede helft korter op de spits speelde zodat deze minder in actie kon komen. Alcides bleef het betere van het spel houden, in deze fase nog duidelijk een maatje groter dan MSC B1. Identiek aan de eerste helft konden de spitsen in de tweede helft geen potten breken. Als kers op de taart maakte Alcides halverwege de tweede helft de 1 – 4 waardoor de wedstrijd definitief op slot zat. Wel jammer dat een paar minuten voor tijd Bart-Jan Smid met direct rood van het veld werd gestuurd doordat er enig handgemeen ontstond met de linksbuiten van de gasten, verder werd er strijdvaardig gevoetbald, zoals een derby gespeeld moet worden. In ieder geval is er voor coach Yves Heskamp nog een boel werk te verrichten om het Alcides in de competitie wat moeilijker te gaan maken, een hele mooie uitdaging voor dit team !!