MSC startte de finale zenuwachtig. Het waren de Friezen die daardoor het eerste deel van de eerste helft de bovenliggende partij waren. Vreemd was het dan ook niet dat een beter spelend Wolvega een voorsprong nam. Dat gebeurde uit een vrije trap. Een kogel van zeker 30 meter belandde via de vingertoppen van Richard via de onderkant van de lat in het doel. MSC gooide na de 1-0 de schroom wat van zich af. Het probeerde zelf wat meer aan voetballen toe te komen. Er ontstonden wat kleine kansjes, maar de 1-1 leverde dat niet op. Toch viel die voor rust nog wel. Het was Maarten die attent reageerde op een vrije trap van Roy. De MSC-spits kopte de bal op slag van rust binnen: 1-1.

Na rust kwam MSC veel beter uit de startblokken. Tycho was geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven en Yves nam zijn positie in. Die wissel miste zijn uitwerking niet, want Yves viel uitstekend in. Tien minuten na rust kwam MSC op voorsprong. Een overtreding op Patrick werd door de scheidsrechter als strafschop beoordeeld. Remco zette zich achter de bal en schoot beheerst de 2-1 binnen. MSC bleef daarna de bovenliggende partij en het was invaller Oussama die de wedstrijd besliste met twee schitterende doelpunten. Vooral de 4-1 vlak voor tijd, een lob, was van ongekende schoonheid.

En zo bleek vanmiddag maar weer eens dat prestaties uit het verleden geen garanties geven voor prestaties in de toekomst. Met andere woorden: MSC verloor in de competitie tweemaal van FC Wolvega maar was vanmiddag toen het er echt om ging de sterkste ploeg met promotie naar de Hoofdklasse tot gevolg. Een compliment aan de technische staf Gregory, Gael en Wim!! En zeker ook aan alle boys van MSC B1. Gefeliciteerd allemaal.